Model van een ouwe bekende; PH-OTB Pilatus PC-6 Porter

RC Model PH-OTB Pilatus PC-6 Porter
RC Model PH-OTB Pilatus PC-6 Porter

Al eerder (19 juli 2011) heb ik aandacht besteed aan de PH-OTB, een Pilatus PC-6 Porter van de paraclub Icarus op vliegveld Hilversum. Deze old lady heeft na haar actieve carrière als fotokist bij KLM Aerocarto vele jaren als parakist op Hilversum gediend. Momenteel is deze Porter nog steeds actief in Frankrijk, helaas is er wel een moderne turbomotor op aangebracht in plaats van de originele zuigermotor.

PH-OTB Pilatus PC-6 Porter Icarus (Hilversum 1987)
PH-OTB Pilatus PC-6 Porter Icarus (Hilversum 1987)

Al met al was dit voor mij een van de mooiste kisten op Hilversum in die tijd. En zo blijk ik er niet alleen over te denken!
Op mijn artikeltje over de PH-OTB reageerde namelijk Roel Jansen van Jorksveld uit Maarssen. Ook hij was gefascineerd door de Pilatus Porter. Nu wil het dat Roel als hobby heeft het vliegen met radiografisch bestuurde vliegtuigen. Uit een combinatie van die twee feiten is een prachtig, vliegend, model gekomen van de PH-OTB.

RC Model PH-OTB Pilatus PC-6 Porter
RC Model PH-OTB Pilatus PC-6 Porter

Roel heeft dit toestel zelf gebouwd in een periode van 4 maanden. Het toestel is geheel van Balsahout en heeft een 10cc 4-takt motor. De lengte van dit model is 1,10 meter en de spanwijdte meet 1,60 meter. Het model is getooid in het laatste kleurenschema waarmee het voor de paraclub gevlogen heeft.

RC Model PH-OTB Pilatus PC-6 Porter
RC Model PH-OTB Pilatus PC-6 Porter

Naast dit model heeft Roel nog plannen om ooit een nóg grotere Pilatus Porter te bouwen, eentje met een spanwijdte van rond de 4 meter!
De foto’s van het model van de PH-OTB zijn aangeleverd door Roel, waarvoor mijn dank!

RC Model PH-OTB Pilatus PC-6 Porter
RC Model PH-OTB Pilatus PC-6 Porter
Roel met zijn RC Model PH-OTB Pilatus PC-6 Porter
Roel met zijn RC Model PH-OTB Pilatus PC-6 Porter

Een gedachte over “Model van een ouwe bekende; PH-OTB Pilatus PC-6 Porter

  1. hallo ik ben groot gebracht in de pilatus ik heb er in gevlogen en dit dametje is niet zomaar even gas geven dit was gas open rem er op los laten en staart om hoog laten komen en rustig los komen . ik heb er mee in de struiken gezeten net naast het restorand .uitmekaar naar zwitserland joepie hy is klaar op halen en terug vliegen dit is met de harverds van skyliycht grys en geel het mooiste wat hilversum had de gooise zweevvlieg klub had je er ook nog n.. de pilatus zal ik nooit vergeten

Geef een reactie