04/07/1984 Lijnvlucht van Eelde naar Schiphol via Enschede

Ticket Eelde - Schiphol (via Enschede)
Ticket Eelde – Schiphol (via Enschede)

Een aantal jaren terug kon je met een kleine beurs soms een leuke vlucht boeken. Dat was nog voor de komst van de low-cost-carriers van tegenwoordig. In 1984 was er een speciale actie via de Rabobank waarbij je goedkoop een ticket kon boeken voor een vlucht van Eelde naar Schiphol.
In de zomervakanties ging ik regelmatig op NS-tienertoer om zo velden als Beek, Zestienhoven en Eelde te kunnen bezoeken.
Zo kiende ik voor deze vlucht uit dat ik met de trein en bus naar Eelde kon, om vanaf daar met de NLM Cityhopper naar Schiphol te vliegen. Niet rechtstreeks, nee, met een tussenlanding op vliegveld bij Enschede! Dat was de route die de NLM op dat moment uitvoerde. Men vloog met de Fokker F-27 Friendship. En de kosten, voor mij indertijd wel fors met mijn toenmalige zakgeld, maar draagbaar, HLF 69,-! Voor dat geld had ik wel mooi een vlucht van 50 minuten te pakken.
Die dag werd gevlogen met de PH-KFE, een Fokker F-27 Friendship Mk.600.

PH-KFE Fokker F-27 Friendship NLM CityHopper (Schiphol 1982)
PH-KFE Fokker F-27 Friendship NLM CityHopper (Schiphol 1982)

De PH-KFE heeft ruim 20 jaar voor de NLM rondgevlogen en is in 1993 afgestoten. Inmiddels is het toestel in 2004 in Engeland gesloopt.

Een gedachte over “04/07/1984 Lijnvlucht van Eelde naar Schiphol via Enschede

Geef een reactie