Bizjets

In the Picture: VR-BSS Gulfstream IV, mooi geel is niet lelijk, zeker niet voor een Gulfstream!

VR-BSS Gulfstream IV (Schiphol, 1996)
VR-BSS Gulfstream IV (Schiphol, 1996)

Reg: VR-BSS
Type: Gulfstream IV
Constructienr: 1001
Eigenaar: ?
Locatie: Schiphol, 1996
Bijzonderheden: Meestal hebben privéjets een beschaafd, of zelfs saai, kleurenschema. De hoofdkleur is veelal wit en een gekleurd biesje moet het geheel dan afmaken. Gelukkig zijn er ook eigenaaren van bizjets die er anders over denken. Als je dan toch vele miljoenen uitgeeft aan een eigen vliegtuig, dan kan een potje AKZO-vliegtuigverf er ook nog wel af.
Zo moet ook de eigenaar van de VR-BSS gedacht hebben. Deze in 1987 gebouwde Gulfstream IV was op de Bermuda-eilanden geregistreerd. Dat doet men doorgaans omdat de Belastingdienst daar het niet alleen gemakkelijker, maar ook voordeliger weet te maken.
In 1997 zijn alle registraties met VR-B.. en VR-C.. gewijzigd in VP-B.. en VP-C.. Dit omdat de VR- registraties gereserveerd zijn vanaf dan voor het bij China gevoegde Hong-Kong. China heeft hier echter nog geen gebruik van gemaakt. De vliegtuigen uit Hong-Kong zijn met een B- geregistreerd.
De VR-BSS is inmiddels doorverkocht en in het Amerikaanse register terecht gekomen als N31001, N981SW, N181CW en thans N181CR. Helaas tegenwoordig weer met een saai “gewoon” kleurenschema.

Geef een reactie