Museum

Luchtvaartthemapark Aviodrome heropent op 28 april 2012.

PH-KNF Piper PA18-135 Super Cub met goed nieuws over het Aviodrome
PH-KNF Piper PA18-135 Super Cub met goed nieuws over het Aviodrome

Leisure concern Libéma, exploitant van o.a. Safaripark Beekse Bergen, Brabanthallen ’s Hertogenbosch en Omnisport Apeldoorn, neemt de exploitatie van het Aviodrome over. Daarmee is een doorstart van het park veilig gesteld. Na onderhandelingen van enkele maanden is met de curator van het sinds november 2011 failliete Aviodrome een overeenstemming bereikt. Aviodrome opent weer op 28 april 2012 in een vernieuwde opzet.
Er worden 7 zogenaamde attractiezones in het museum opgezet.
Attractiezone 1: De entree met speeltoestellen.
Attractiezone 2: In het museum komt een nieuwe route, waardoor bezoekers een compleet en chronologisch beeld krijgen van de collectie.
Attractiezone 3: Boeing 747, blijft toegankelijk voor publiek en er komt een doorgaande route van de Boeing naar het buitenterrein.
Attractiezone 4: Buitenexpositie. Er komt een nieuwe route waarbij de hekwerken gaan verdwijnen.
Attractiezone 5: Het oude Schiphol-gebouw.
Attractiezone 6: Hangar T2 krijgt een eigen entree en uitgang.
Attractiezone 7: Er komt een platform waaruit de bezoekers uitzicht hebben over de start- en landingsbaan Lelystad Airport.

De nieuwe eigenaar investeert 5,4 miljoen Euro in het park en alle medewerkers en vrijwilligers kunnen hun baan behouden.
De toegangsprijzen worden niet verhoogd en er hoeft niet voor aparte attracties te worden bijbetaald.
De gemeente Lelystad, KLM en Schiphol hebben samen de DC-2 en de Lockheed Constellation gekocht. Deze toestellen blijven wel gebaseerd in het Aviodrome.
Laten we hopen dat het Aviodrome hiermee een gezonde toekomst tegemoet gaat!