AirShowOld TimersSportvliegtuigen

30/04/2012 Werkhoven Orange Airport

Werkhoven Orange Airport
Werkhoven Orange Airport

Op Koninginnedag was bij Werkhoven in de provincie Utrecht in een weiland een tijdelijke landingsstrip gemaakt. Hier landden rond 16:oo uur 10 vliegtuigen, voornamelijk van Seppe. Na een paar honderd meter taxien door de weilanden werd geparkeerd bij een feesttereintje aan het dorp.

De Follow Me
De Follow Me

Op zich leuk om een aantal vliegtuigen op een niet doorsnee luchtvaartterrein te zien. Er waren in totaal 3 Tiger Moth aanwezig, een Boeing Stearman, 3 Piper (Super) Cubs, een Luscombe en twee nieuwere toestellen, een Socata Rallye en een Robin.

G-ADGV De Havilland DH82a Tiger Moth
G-ADGV De Havilland DH82a Tiger Moth

Voor aanvang passeerden nog de heli’s met de koninklijke famillie op de weg terug van hun bezoek aan Rehnen en Veenendaal. Ook lieten in de middag kort 3 kisten van Hilversum zich boven het veld zien, een Yak, een Falco en een Tipsy Nipper.

Formatie G-AJHS, PH-VCY, PH-GEN, G-ADGV, N9945C
Formatie G-AJHS, PH-VCY, PH-GEN, G-ADGV, N9945C

Aan het begin van de avond zijn de toestellen weer vertrokken en werd Orange Airport weer gesloten.
Foto’s van alle toestellen staan op de fotopagina van AirOnline.nl onder Werkhoven.

Geef een reactie