Sportvliegtuigen

28/05/2012 Juist ja, één van de Duitse Waddeneilanden

G-BAGB SIAI Marchetti SF-260
G-BAGB SIAI Marchetti SF-260

Vanaf vliegveld Hilversum ben ik met de PH-SKE naar Juist gevlogen. Juist is een van de Duitse Waddeneilanden, naast Borkum het tweede eiland in het westen. Hier waren rond de Pinksterdagen veel bezoekende kisten te bewonderen. Altijd fraai zijn de Italiaanse ontwerpen van Stelio Frati. Van de hand van deze, inmiddels overleden, ontwerper waren (toevalligerwijs) 3 exemplaren.

D-EHBC SIAI-Marchetti SF.260B
D-EHBC SIAI-Marchetti SF.260B

Een Engelse SF.260 vertrok toen wij aanwezig waren. Een andere Duitse SF.260 stond geparkeerd, net als een zeldzame Procaer Picchio. Helaas hadden de laatste 2 exemplaren een kap over de cockpit zitten. Maar wat mij betreft evengoed een plaatje waard

D-ECZA Procaer F-15B Picchio
D-ECZA Procaer F-15B Picchio

Meer foto’s van dit Duitse Waddeneiland zijn te zien op AirOnline, op de inmiddels bekende fotopagina onder het kopje Duitsland – Juist. Plezier met kijken!

Geef een reactie