Sportvliegtuigen

28/05/2012 Wangerooge op 2e Pinksterdag

N10WB Ryan Navion G (1964)
N10WB Ryan Navion G (1964)

Na een bezoekje aan het eiland Juist werd op 2e Pinksterdag koers gezet naar het Eiland Wangerooge. Dit maakt deel uit van de Duitse Waddeneilanden. Ook dit veld had veel bezoekende kisten, maar liefst 4 rijen dik. In de middag houdt men een soort siësta, waardoor het veld pas om 15:00 uur weer open is voor vliegverkeer.

D-EAMK Cessna T210F Turbo Centurion
D-EAMK Cessna T210F Turbo Centurion

Al met al een flinke verzameling van “doorsnee”-reisvliegtuigen zoals Cessna 172’s, Piper PA28’s en Cirrus-en. Toch ook hier een paar leuke bezoekers, zoals een vroege versie van de Cessna 210 (D-EAMK) en een Ryan Navion uit 1964. Die zijn in Europa niet veel voorkomend.
De overige bezoekers zijn te zien op de fotopagina van AirOnline.nl, natuurlijk onder Wangerooge bij de Duitse velden.

Geef een reactie