Sportvliegtuigen

02/06/2012 De Grobbekuikens van Seppe

PH-SPH Grob G-115
PH-SPH Grob G-115

Vandaag had ik een afspraak in Brabant, waardoor ik langs Seppe kwam. Bij vertrek gelukkig even mijn camera achter in de auto gelegd. Een kort stopje langs de baan van Seppe leverde een paar leuke plaatjes op. Het stopje was een blikje cola en een ijsje lang. 😉
Op zich was het vrij rusting op het veld. Wellicht waren veel sportvliegers naar Leeuwarden en Texel gevlogen om aan de laatste Isacar rallye mee te doen.

PH-SPV Grob G-115
PH-SPV Grob G-115

Tussen de vliegbewegingen zaten een paar Grob 115’s. Seppe is hèt veld in Nederland waar dit type in ruime mate is vertegenwoordigd. Wellicht is het zelfs het enige veld waar dit type lestoestel is gebaseerd.
Van deze “Grobbekuikens” zijn er sinds de eerste vlucht in 1985 ongeveer 360 gebouwd. De meeste zijn terechtgekomen bij vliegscholen in Duitsland en Engeland (o.a. bij de Royal Air Force) en op Seppe dus..

PH-KND Grob G-115
PH-KND Grob G-115

De overige kisten die voor mijn camera langskwamen zijn te zien op de fotopagina van AirOnline.nl, onder Seppe.

Geef een reactie