Helikopters

PH-HHJ Eurocopter AS 355 F2 Ecureuil 2, zoek de verschillen…

PH-HHJ Eurocopter AS 355 F2 Ecureuil 2
PH-HHJ Eurocopter AS 355 F2 Ecureuil 2 (met Wescam camera op 30 juni 2012)

Zowel gisteren (29 juni) als vandaag (30 juni) heb ik de PH-HHJ gespot op vliegveld Lelystad. Deze Ecureuil van Heli Holland kan snel uitgerust worden met een Wescam camera op de neus. Tevens is er een grote antenne aan de zijkant van de kist aangebracht op de ski’s van het toestel. Deze modificatie is kennelijk in een paar uurtjes aan te brengen, aangezien de heli de dag ervoor nog zonder deze toeters en bellen rondvloog.

PH-HHJ Eurocopter AS 355 F2 Ecureuil 2
PH-HHJ Eurocopter AS 355 F2 Ecureuil 2 (zonder camera op 29 juni 2012)

Het is ook dit type helikopter dat gebruikt wordt tijdens de reportages van de Tour de France die vandaag weer begonnen is. Daar filmt met op gelijke wijze. De Wescam camera is door gyroscopen gestabiliseerd en daardoor kan op kleine details vanaf hoogte trillingsvrij worden ingezoomd.

Geef een reactie