Watervliegtuigen

05/07/2012 Voorproefje Scalaria AirChallenge op de Wolfgangsee

20120705-220117.jpg

Vandaag zijn al een aantal watervliegtuigen aangekomen voor de Scalaria Air Challenge, gehouden op de Wolfgangsee bij Sankt Wolfgang (Oostenrijk). Even een cultureel weetje; in Sankt Wolfgang staat hotel Im Weissen Rössl, dat het decor vormt van de gelijknamige operette.
Hopelijk blijft het weer op niveau, er wordt de komende dagen namelijk wel wat neerslag en onweer verwacht.
Op de foto is de driemotorige Dornier DO-24ATT te zien, de D-CIDO. Dit is de grootste vliegboot die er aanwezig is. Verder zijn inmiddels twee Beavers aanwezig, een Cessna 206, een Piper Super Cub en een mooie Republic Twin Bee.
Oh ja, de foto is vanaf het balkon van onze hotelkamer genomen. Niet onaardig plekje dacht ik zo… 🙂

Geef een reactie