BizjetsMilitairMuseumWarbirds

05/07/2012 Bezoek aan The Flying Bulls in Hangar 7 op Salzburg (Aut)

OE-EAS Vought F4U Corsair Flying Bulls
OE-EAS Vought F4U Corsair Flying Bulls

Tijdens mijn korte verblijf in Oostenrijk ben ik langsgegaan bij één van de leukste speelgoedverzamelingen die er is, de vliegtuigen van Red Bull, The Flying Bulls. Deze verzameling is van de Oostenrijkse ondernemer en miljardair Dietrich Mateschitz. Deze beste man heeft zijn rijkdom vergaard door het energie-drankje Red Bull.
Inmiddels heeft hij een indrukwekkende verzameling vliegtuigen bijeen gebracht die allen luchtwaardig zijn. De variëteit is enorm. Zo heeft hij warbirds (Corsair, Lightning), straaljagers (Alpha-jets), privé jets (Falcon 900, Cessna Citation) een Douglas DC-6 die van de Joegoslavische president Tito is geweest, helikopters, een watervliegtuig, een B25 bommenwerper uit de Tweede Wereld oorlog en veel meer…!

D-IFDM Dassault-Breguet-Dornier Alpha Jet A Flying Bulls
D-IFDM Dassault-Breguet-Dornier Alpha Jet A Flying Bulls

Dit alles staat uitgestald in twee futuristische hangaars (Hangar 7 en Hangar 8) op de luchthaven van Salzburg in Oostenrijk. Deze hangaars zijn speciaal voor de Flying Bulls gebouwd. Ze zijn gemaakt van een zelfdragende staalconstructie en zijn voorzien van enorm veel glas. Eén van deze hangaars (7) is (gratis) te bezoeken. De andere helaas niet, maar stond open toen ik op bezoek was.
Ook stonden er enkele vliegtuigen op het platform.
De dagen erna heb ik een aantal van deze Flying Bulls vliegend gezien bij Sankt Wolfgang, bij het evenement met watervliegtuigen, de Scalaria Air Challenge 2012.

OE-IDM Dassault Falcon 900EX Flying Bulls
OE-IDM Dassault Falcon 900EX Flying Bulls

Wie een beetje oplet, ziet dat in veel registraties van de kisten de initialen van de eigenaar voorkomen, DM.
Oh ja, naast al deze vliegtuigen heeft Red Bull natuurlijk ook nog een Formule 1 renstal. Daarvan staan in Hangar 7 ook verschillende exemplaren ten toon gesteld.
De volledige foto-serie is te zien onder Oostenrijk op de Foto-pagina van AirOnline.nl.

Geef een reactie