AirlinersCommuters

14/09/2012 Schiphol met spectaculair licht en dappere beveiligers

PH-KZS Fokker 70 KLM CityHopper
PH-KZS Fokker 70 KLM CityHopper

Op weg naar mijn afspraak op Schiphol heb ik even de tijd gevonden om op Schiphol Oost en bij de spottersplek langs RWY27 te kijken. Het was herfstachtig weer en nog vrij donker. Na het wegdrijven van een buienlijntje ontstond er een situatie met fraai licht vanuit het westen omdat het daar opklaarde. Dat leverde een paar mooie foto’s op met een donkere achtergrond.

G-EZIL Airbus A319-111 EasyJet
G-EZIL Airbus A319-111 EasyJet

Verder op Oost niet zo veel bijzonders, alleen een Swaeringen Metro van Aeronova die volgens mij de komende dagen niet vertrekt…

EC-HCH Swearingen SA227 Metro III Aeronova
EC-HCH Swearingen SA227 Metro III Aeronova

Opmerkelijk waren verder drie dappere bewakers in een busje op het platform op Oost, die het stoer vonden mij aan te spreken omdat naar hun mening mijn trapje voor het maken van de foto’s te dicht bij het hek stond. Hallo! Als ik nou met mijn bivakmut op en met mijn betonschaar aan het prikkeldraad hang, grijp dan alsjeblieft in!!! Tipje voor de opleiding van deze olijke dienstverleners; een hoofdstukje in de online-cusrus beveiliger opnemen over hoe een normale vliegtuigspotter te herkennen. Is echt niet moeilijk… 😉
Zo, klonk dat gefrustreerd?!? Enfin, ik moes ‘t effe kwijt. Het is er uit, klaar, over, uit!
De (al dan niet illegale) foto’s zijn te zien op de fotopagina van AirOnline.nl onder Schiphol.

Geef een reactie