Airliners

In the Picture: PH-DEF McDonnell Douglas DC-8-63, hoe klassiek wil je het hebben?

PH-DEF McDonnell Douglas DC-8-63 KLM Royal Dutch Airlines
PH-DEF McDonnell Douglas DC-8-63 KLM Royal Dutch Airlines

Reg.: PH-DEF
Type: McDonnell Douglas DC-8-63
Constructienr.: 46080
Eigenaar: KLM Royal Dutch Airlines
Locatie: Schiphol, 1984
Bijzonderheden: Eén van de laatste operationele DC-8 toestellen van de KLM was deze PH-DEF. Een klassieke airliner, die je heden ten dage nog maar zelden tegen komt. Gelukkig heb ik nog zo’n KLM DC-8 voor mijn camera gekregen aan het begin van mijn spotters-carrière (bestaat dat?!?). De DC-8 was het eerste straalvliegtuig van de KLM. Dit exemplaar is een wat latere en langere versie dan de eerste toestellen die al in 1960 in dienst kwamen. De PH-DEF is gebouwd in 1968. Na zijn diensttijd bij de KLM is het toestel in 1985 omgebouwd tot vrachtvliegtuig en heeft het tot 2009 dienst gedaan bij de pakjesvervoerder UPS als N880UP. Er werden toen gelijk nieuwe en stillere motoren onder de vleugels gehangen. Na die tijd is het toestel stored gezet op Roswell in New Mexico (USA) en is de registratie in 2011 uitgeschreven, vermoedelijk omdat de slopershamer in aantocht is/was.

Geef een reactie