In the Picture: D-LDFR WDL Aviation WDL-1B op Essen-Mülheim (D)

D-LDFR WDL Aviation WDL-1B Luftschiff
D-LDFR WDL Aviation WDL-1B Luftschiff

Reg.: D-LDFR
Type: WDL Aviaton WDL-1B
Constructienr.: 107
Eigenaar: WDL
Locatie: Essen-Mülheim (D), 8 september 2012
Bijzonderheden: Sinds 1972 bouwt de Duitse luchtvaartonderneming WDL blimps. Dit zijn luchtschepen, zonder geraamte, gevuld met Helium. Deze non-rigid airships kunnen naast de piloot maximaal 7 passagiers meenemen. Op Essen Mülheim is een grote hangaar van WDL waar twee van deze airships in kunnen. Deze zomer trof ik de D-LDFR op dit veld aan. Er werden rondvluchten mee gemaakt boven het Ruhrgebied.

D-LDFR WDL Aviation WDL-1B Luftschiff, handling op de grond
D-LDFR WDL Aviation WDL-1B Luftschiff, handling op de grond

Airships zijn en blijven een zeldzame en imposante verschijning in de lucht. De handling op de grond is ook leuk om te zien. Met twee lijnen wordt het airship voor een korte tussenstop in bedwang gehouden. Vervolgens wisselen één voor één de passagiers in de cabine. Zo blijft het toestel in balans. Met daarna de motoren op full power kan aardig snel geklommen worden.

D-LDFR WDL Aviation WDL-1B Luftschiff, taking off
D-LDFR WDL Aviation WDL-1B Luftschiff, taking off

Op de site van WDL (www.wdl-worldwide.de) is te reserveren voor een vlucht met een blimp van WDL.

Geef een reactie