Airliners

Eindelijk een Airbus A380 knap voor de lens

A6-EDT Airbus A380 Emirates
A6-EDT Airbus A380 Emirates

Als ik vertel dat mijn hobby vliegtuigspotten is en dan met name het fotograferen van vliegtuigen volgt er dikwijls één vraag: oh, dan heb je ook vast en zeker die grote Airbus op Schiphol al gezien! Tot afgelopen vrijdag moest ik collega’s, vrienden en kennissen bekennen dat dat nog niet het geval was. Mijn passie ligt iets meer bij de kleine en historische luchtvaart, ballonnen en privéjets, vandaar dat ik niet erg vaak op Schiphol langs de baan sta.  Daar en tegen ga ik net zo lief naar een “groen” veld met kleine “pruttels” in de buurt.
Een andere afweging die ik hierbij maak is dat ik het gevoel heb dat de komende 30 jaar de grote Airbus 380’s het toneel op de grote luchthavens zullen vullen, waardoor ik “vanzelf” dit toestel in de toekomst vaker hoop tegen te komen. Het vliegen met oude en historische kisten wordt met de jaren steeds kostbaarder en daardoor zeldzamer. Maar goed, een Airbus A380 is toch ook wel een imposante verschijning. Hieronder nog een paar plaatjes van de A6-EDT.

A6-EDT Airbus A380 Emirates
A6-EDT Airbus A380 Emirates

Emirates vliegt dagelijks met één exemplaar op Schiphol. Zo tussen 13:30 en 14:00 uur komt het toestel aan. Dit trekt naast spotters toch ook nog dagelijks dagjesmensen aan die deze luchtreus willen zien landen en opstijgen. Grote vraag is dan altijd op welke baan het toestel aankomt of vertrekt. Ik had geluk een goede keuze te maken voor runway 18C. Met een zuidwestelijke wind worden daar rond het middaguur de kisten uit oostelijke richting op binnengeloodst.

A6-EDT Airbus A380 Emirates
A6-EDT Airbus A380 Emirates

Geef een reactie