Helikopters

In the Picture: G-BIMU Sikorsky S-61N, Ik ga op reis en neem mee…

G-BIMU Sikorsky S-61N MkII
G-BIMU Sikorsky S-61N MkII

Reg: G-BIMU
Type: Sikorsky S-61N Mk.II
Constructienr.: 61-752
Eigenaar: HM Coarsguard
Locatie: Den Helder, 15 september 2012
Bijzonderheden: Ik ga op reis en ik neem mee… Wanneer heb jij dat voor het laatste gespeeld? Dat dit niet voor iedereen een spel is, maar soms ook een ernstige zaak blijkt uit bovenstaande foto.
Tijdens de Heldair Maritiem Airshow op 15 september 2012 was rond de G-BIMU, een Sikorsky S-61N, een hele uitstalling van materialen te zien. Het betrof de spullen die men aan boord heeft tijdens reddingsacties boven zee. Ik ben geen deskundige, maar de uitrusting lijkt me veelzijdig en doeltreffend. Vlotten, survivalpakken, noodpakketten e.d., alles gaat mee aan boord. Een flinke hoeveelheid spullen! Ik vond dat grappig en interessant om dit eens op deze manier uitgestald te zien.
Indien er tijdens de vlucht passagiers aan boord komen die niet via het platform van de luchthaven de heli betreden, is er een takelinstallatie om dit te verzorgen. Ook kunnen eventueel duikers of medici via deze wynch neergelaten worden op schepen of in het water.
Deze heli stamt al uit 1974 en is dus inmiddels al een dame op leeftijd geworden. De Sikorsky S-61N staat op Den Helder paraat om bij ontij uit te rukken en zo mogelijk personen op zee in veiligheid te brengen.
Voor de Engelse HM Coastguard voert deze heli een contract uit om beschikbaar te zijn voor reddingsacties op de Noordzee. Om het zuidelijke deel van de Noordzee te bestrijken is de heli in Den Helder gestationeerd.
HM Coastguard staat voor Her Majesty’s Coastguard en is onderdeel van het Britse Department for Transport.

Geef een reactie