HelikoptersUltralights

Twee mini-series toegevoegd van Brno en Vyskov, Tsjechië (oktober 2012)

OK-OUR 14 Direct Fly Alto 912 GT (Vyskov, 8 okt. 2012)
OK-OUR 14 Direct Fly Alto 912 GT (Vyskov, 8 okt. 2012)

Op reis door Tsjechië heb ik twee veldjes aangedaan. Het eerste was Vyskov. Dit is een veld dat pal naast de snelweg ligt, niet ver van Brno, de tweede stad van Tsjechië. Op dit veld was op maandagmorgen niet veel te beleven. Een aantal ultralights en een verdwaalde Cessna. Toch staat hier genoeg interessants, er is namelijk ook een museum op dit veld gevestigd, met veel oud militair materieel. Helaas is dit museum buiten het zomerseizoen alleen in het weekend geopend. Daar heb ik dus niet kunnen rondkijken.

OK-NIK Eurocopter EC 135 T2 (Brno, 9 okt 2012)
OK-NIK Eurocopter EC 135 T2 (Brno, 9 okt 2012)

Het tweede veld dat ik heb aangedaan was Brno. Dit is een moderne luchthaven die onder andere ook vanaf Eindhoven is aan te reizen met Wizz Air. Ook Ryanair is hier te vinden. Naast een modern stationsgebouw zijn er nog diverse hangaars en shelters. Helaas niet goed toegankelijk voor de doorsnee spotter… Vandaar maar een paar plaatjes.
De foto’s zijn te vinden onder Pictures op AirOnline.nl en dan bij Czech Republic, respectievelijk Vyskov of Brno.

Geef een reactie