Foto’s toegevoegd gemaakt op Praha Letnany, Tsjechië (LKLT) op 10/10/2012

OK-PYA Antonov An-2
OK-PYA Antonov An-2

Ten noordoosten van Praag, in Tsjechië, ligt de militaire basis Kbely. Hier is een militair luchtvaartmuseum bezocht, waarvan vast later nog foto’s op deze site zullen verschijnen. Als je goed in steenwerpen bent, ligt op steenworp afstand van Kbely een klein sportveldje Letnany. Hier staan tal van kleine toestellen gebaseerd en ook enkele afgedankte militaire kisten. Tevens is er op dit terrein een golfbaan gevestigd.
Grappig om te vermelden is verder dat dit veld de grootste populatie grond-eekhoorns in Tsjechië huisvest, zodanig dat het vliegveld op zich in 2005 als natuurreservaat wordt aangemerkt! Er zouden 400-500 van deze bedreigde diertjes op dit veld leven.

OK-NOK Zlin 142
OK-NOK Zlin 142

Opvallend op het veld waren onder andere een paar rompdelen van L-39 Albatrossen. Ook werd er boven dit veld parachute gesprongen. Ook wel opmerkelijk dat dit zo in het luchtruim rond deze hoofdstad kon plaatsvinden, zonder dat ander vliegverkeer daar kennelijk hinder van heeft. Vergelijk het een beetje met als men op Schiphol-Oost zou gaan parachutespringen…

OK-RAY Cessna T210J Turbo Centurion
OK-RAY Cessna T210J Turbo Centurion

De overige plaatjes zijn te bekijken via Pictures op AirOnline, bij Czech Republic en dan Letnany.

Geef een reactie