December Ballonmaand: Ranking the Dutch Stars!

Winterswijk 1998
Winterswijk 1998

Wat mij bettreft een unieke foto. In één plaatje drie van de beste Nederlandse wedstijdpiloten. Bovenaan is de PH-HPC te zien met Henk Broeders, in het midden de PH-JEF met Pieter Kooistra en links onder de D-ORUI van Mathijs de Bruijn. Of de rangorde juist is… De bovenste in elk geval wel. Henk Broeders is veelvuldig Nederlands kampioen ballonvaren en heeft ook in 2012 deze titel wederom binnengesleept. Pieter kooistra is inmiddels niet meer actief met bij het varen van wedstrijden. Hij legt zich meer toe op het runnen van zijn ballonbedrijf met onder meer het importeurschap van Lindstrand voor Nederland. Mathijs de Bruijn doet het qua varen inmiddels ook wat rustiger aan, al is hij bijzonder actief op gebied van ontwikkeling van de ballon-wedstrijdsport. Regelgevening, GPS-loggers, scorings-software en het zelf leiden van wedstrijden zijn zijn hedendaagse bezigheden en daarmee is hij internationaal gerespecteerd.
In elk geval hebben al deze piloten hun strepen meer dan verdiend met het winnen van één of meer Nederlandse kampioenschappen.
Het plaatje stamt uit 1998 en is gemaakt boven Winterswijk. Dit was mijn eerste Nederlandse kampioenschap dat ik als observer mee mocht maken, zoals te zien ook gelijk al vanuit een ballonmand.

Geef een reactie