BizpropsPostzegels

Als twee hobbies elkaar kruisen


Naast het spotten van vliegtuigen en deze zoveel mogelijk op foto vastleggen heb ik nog een andere hobby en dat is postzegels verzamelen. Nu weet ik dat er een belegen imago aan het vergaren van die kleien stukjes papier kleeft, maar och, ik beleef er (sinds jaar en dag) aardigheid aan… 😉
En wat is er nou leuker als de twee hobbies elkaars pad kruisen!?! Voor mij in elk geval aanleiding voor weer een artikeltje op mijn site!
In Zwitserland is op 6 september 2012 een velletje postzegels uitgekomen ter gelgenheid van NABA2012. De afkorting NABA2012 staat voor Nationale Briefmakenausstellung 2012. Het betreft een postzegelbeurs die van 4 tot en met 7 oktober 2012 in Stans werd gehouden.
Op de zegels is het historisch centrum van Stans te zien met op de achtergrond de Boucherhorn, een berg van 1.898 meter hoog. Deze berg ligt ten zuiden van Luzern met aan de voet het plaatsje Bouchs, dat vaak in één adem genoemd wordt met Stans.
In de lucht is een Pilatus PC-12 te zien. Dit is het type vliegtuig dat bij de Pilatus fabriek in Stans wordt geproduceerd en zo is het lijntje naar mijn vliegtuighobby gelegd!
In 2008 heb ik de fabriek van Pilatus bezocht. Inmiddels zijn er al een aantal foto’s van dat bezoek op mijn site te vinden.

 

Geef een reactie