In the Picture: HB-HMR Pilatus PC-7 Mk-II, sportvliegtuig in de buitencategorie

HB-HMR Pilatus PC-7 Mk-II
HB-HMR Pilatus PC-7 Mk-II

Registratie: HB-HMR
Type: Pilatus PC-7 Mk-II
Constructienr.: 010
Eigenaar: Nunzio La Vecchia
Locatie: Stans (CH), 28 augustus 2008
Bijzonderheden: Deze Pilatus PC-7 Mk-II is voorzien van een civiele registratie, HB-HMR. Het toestel is eigendom van de Zwitser Nunzio La Vecchia. Deze ondernemer uit 1965 heeft in Zwitserland en Duitsland ondernemingen op gebied van het onwikkelen van digitale prototypes.
Als privé-vliegmachien is een Pilatus PC-7 Mk-II een bijzonder en duur speeltje. Het is qua prestaties en eigenschappen een toestel in de buitencategorie. Dit is denk ik een van de weinige, zo niet de enige, civiel geregstreerde trainer van dit type. In Nederland is o.a. een Pilatus PC-7 ingeschreven (PH-JWF). De PC-7 Mk-II ziet er weer iets anders uit. Het toestel is ontwikkeld uit de latere PC-9. Door het toestel te voorzien van een minder krachtige en goedkoere motor is de PC-7 Mk-II ontstaan. Luchtmachten van o.a. Zuid Afrika, Brunei en India maken van dit type als opleidingstoestel gebruik.
Het uiterlijk van de HB-HMR doet denken aan dat van de toestellen van Frecce Tricolori, het demonstratie-team van de Italiaanse Luchtmacht.

2 gedachten over “In the Picture: HB-HMR Pilatus PC-7 Mk-II, sportvliegtuig in de buitencategorie

Geef een reactie