Airliners

In the Picture: VP-CKY Boeing 737, een exotische verschijning

VP-CKY Boeing 737-3Q8 Cayman Airways
VP-CKY Boeing 737-3Q8 Cayman Airways

Registratie: VP-CKY
Type: Boeing 737-3Q8
Constructienr.: 26282
Eigenaar: Cayman Airways
Locatie: Miami International Airport, 18 februari 2010
Bijzonderheden: Een exotische Boeing 737. Inmiddels zijn er al meer dan 2.500 van dit type gebouwd en dat maakt het een zeer algemeen vliegtuig. Als er dan een registratie van de Cayman eilanden op staat maakt dat de zaak weer een stuk minder algemeen.
Deze kist in vrolijke kleurtjes verscheen voor mijn lens terwijl is zat te wachten op onze terugvlucht naar Nederland vanaf Miami International Airport in februari 2010.
Dit toestel heeft overigens al heel wat van de wereld gezien. Het begon namelijk zijn actieve carriere in 1992 op Samoa bij Polynesian Airlines  als 5W-ILF. Vervolgens is het toestel in 2001 als VH-TAB ingeschreven geweest voor Qantas uit Australië. Sinds november 2003 maakt het deel uit van de vloot van Cayman Airways. Samen met drie collega 737’s vormt het de ruggengraat van deze maatschappij.

Geef een reactie