BizjetsBizpropsSportvliegtuigenWarbirdsWatervliegtuigen

20/04/2013 Lelystad, mooi weer en mooie vliegtuigen!

N800CE Beech 1900D Air Charters Europe
N800CE Beech 1900D Air Charters Europe

Het mooie vliegweer van zaterdag 20 april bracht flink wat vliegbewegingen op vliegveld Lelystad. Leuke bezoekers voor mij waren de Beech 1900D en de PH-PIX, een korte Metro die gebruikt wordt voor luchtfotografie.

PH-PIX Swearingen SA226-T Merlin IIIA
PH-PIX Swearingen SA226-T Merlin IIIA

Verder was er op het vliegveld een vergadering van de Nederlandse tak van de AOPA, de vereninging van eignenaren van vliegtuigen. Een aantal leden kwam, zoals het eigenlijk hoort, per vliegtuig. Het leverde voor 14:00 uur een leuk plukje bezoekers op.

N321EH Mooney M20M TLS bezoeker voor de AOPA vergadering
N321EH Mooney M20M TLS bezoeker voor de AOPA vergadering

Ook de Catalina en de Dakota PH-PBA werden gelucht. Beiden werden afgetankt. Ik had helaas geen tijd om hun vertrek af te wachten. Gelukkig is de Catalina weer vliegwaardig!

PH-PBY Consolidated PBY-5A Catalina
PH-PBY Consolidated PBY-5A Catalina
PH-DAS Reims/Cessna F172M Skyhawk
PH-DAS Reims/Cessna F172M Skyhawk

Een gloednieuwe inschrijving (1 week oud) in het register is de PH-DAS. Deze Cessna is de ex 5B-CBW die al eninge tijd op Rotterdam stond. De gele staart is verwisseld voor een witte en dat maakt het toestel er niet aantrekkelijker op…

N23FK Eclipse Aviation Corp EA500
N23FK Eclipse Aviation Corp EA500

Kort voor ik wegging kwam de G-PBCL nog langs-taxiën. Deze Cessna 182 staat gebaseerd op Lelystad. De piloot was kennelijk nog niet helemaal uitgeslapen want hij had nog fijn de trek-stang aan het voorwiel zitten! Als die stang achter een oneffenheid op de taxi-baan blijft haken of opstuitert, dan kan zomaar de prop krom zijn of het neuswiel beschadigen. Leek me daarom niet zo’sn handige aktie!

G-PBCL Cessna 182P Skylane with the tow-bar still attached!
G-PBCL Cessna 182P Skylane with the tow-bar still attached!
G-PBCL Cessna 182P Skylane
G-PBCL Cessna 182P Skylane

Alle mijn foto’s van deze middag zijn te zien op AirOnline.nl onder Pictures en dan bij Lelystad met de datum van 20 april 2013.

Geef een reactie