BizpropsHelikoptersMilitair

15/04/2013 korte stop op Sde Dov (Israel)

4X-BDP Aérospatiale AS 350B Ecureuil
4X-BDP Aérospatiale AS 350B Ecureuil

Sde Dov is een gemengd militair/civiel veld even ten noorden van Tel Aviv. Er vliegen ATR’s met passagiers en er staan Beech C-12’s  en Beech Bonanza’s van de luchtmacht.
Vanaf het strand is het veld redelijk goed te overzien, al moet dat wel met de nodige omzichtigheid gebeuren. Fotograferen kan eigenlijk alleen vanaf een voetgangersbrug in het verlengde van de baan. Daar sta je niet alleen, het lijkt wel of de hele stad hier ‘s ochtends aan het joggen, fietsen en wandelen is.

856 Beech Super King Air B200T IAF
856 Beech Super King Air B200T IAF

Opvallend is dat er pal naast het einde van de start/landingsbaan een energiecentrale staat. De schoorsteen ernaast is knap hoog en voorzien van een radarpost bovenop. Met slecht zicht moet je die toren goed in het oog houden lijkt me anders zit een ongeluk in een klein hoekje…
Vanwege de Memorial Day (herdenking is Israël van de 23.085 gevallen militairen  en slachtoffers van terreurgeveld sinds 1860) werd er maar tot 10:00 uur deze ochtend gevlogen. Gevolg is dat ik maar een paar kisten heb kunnen fotograferen.
De plaatjes zijn te zien onder de knop Pictures op AirOnline.nl en dan bij Israel onder Sde Dov.

Geef een reactie