16/04/2013 Haifa (Israël) met een static show tijdens Independence Day

760 F-16A Netz
760 F-16A Netz

Op 16 april 2013 heb ik de luchthaven van Haifa bezocht. Op het vliegveld van deze havenstad in het noorden van Israël was ter gelegenheid van Independence Day een kleine static show ingericht.  Deze dag vierde de staat Israël haar 65-jarige bestaan. Hierbij waren een aantal operationele vliegtuigen te zien, maar ook een paar kisten die als instructional airframe gebruikt werden.
Op het vliegveld staat ook een kleine verzameling historische vliegtuigen. Wat daarbij opvalt is de zeer slechte staat waarin die toestellen zich bevinden. Kijk maar eens naar de Mustang. De linker vleugel hangt er mank bij en als canopy is volgens mij een F-16 kap achterste voren geplaatst. Ziet er niet uit!

? North American P-51K Mustang met een gebroken vleugel
? North American P-51K Mustang met een gebroken vleugel

Het Israëlische publiek was al rond 14:00 uur vertrokken van het veld. Ik arriveerde ruim 3 kwartier daarna. De moed zonk even in de schoenen, maar dank zij een kundige reisleiding kon, weliswaar onder toezicht, toch een bezoekje gebracht worden aan de ten toon gestelde kisten. Met wat geduld en wat aanwijzingen (van de vrouwelijke militaire begeleiding) in welke richting er wel en niet gefotografeerd mocht worden kon redelijk vrij rond gelopen worden.

667 Bell AH-1S Tsefa A
667 Bell AH-1S Tsefa A

Om met Cruijff te spreken; ieder nadeel hep z’n voordeel. Ik was dan wel te laat, maar hierdoor kon in een record tijd en zonder publiek alles netjes op de foto gezet worden.
De serie foto’s van Haifa zijn te zien onder de knop Pictures op AirOnline.nl door te klikken op Haifa met de datum van 16 april 2013.

Geef een reactie