Gasballonnen

In the Picture: F-GTDV Aerophile 5500 kabelballon in Disneyland Parijs

F-GTDV Aerophile 5500 Flying to the moon
F-GTDV Aerophile 5500 Flying to the moon

Registratie: F-GTDV
Type: Aerophile 5500
Constructienr.: 015
Eigenaar: Disneyland Paris
Locatie: Marne la Vallee Chessy (Disneyland Paris), 2004 & 2009
Bijzonderheden: Soms ben je niet direct op pad om luchtvaartuigen te fotograferen, maar dan worden ze je gewoonweg voor de voeten gewordpen. Zo is het met deze kabelballon in Disneyland Parijs. Tijdens je bezoek is deze grote bol niet te missen. En natuurlijk moet ik er dan altijd wel weer een plaatje van maken…

F-GTDV Aerophile 5500
F-GTDV Aerophile 5500

Met deze kabelballon kan vanuit het Disneypark een “vluchtje” gemaakt worden om de omgeving eens van bovenaf te bekijken.
Op diverse mooie plekken in de wereld zijn tegenwoordig dergelijke kabelballons gestationeerd. Niet alle ballonnen dragen een registratie. Dit is afhankelijk van de locale luchtvaartwetgeving. Hoewel deze ballon niet bestemd is om vrij te varen heeft deze toch een Frans kenmerk.

F-GTDV Aerophile 5500
F-GTDV Aerophile 5500

 

Geef een reactie