15/06/2013 bezoek aan Porta Westfalica (EDVY)

SP-TLL Lancair LC40-550FG Columbia 350
SP-TLL Lancair LC40-550FG Columbia 350

Op zaterdag 15 juni heb ik mijn dag anders ingedeeld dan de meeste spotters in Nederland. Op Volkel stonden 150.000 vliegfanaten te kijken naar de tweede Luchtmacht dag. Ik was daar de dag ervoor al wezen kijken. Samen met Luc en Hans ben ik met de PH-SKC, een Cessna 172, naar Duitsland vertrokken voor een leuk tripje. Vanaf Hilversum werd eerst koers gezet naar Paderborn-Lippstadt (EDLP) en vervolgens zijn we doorgevlogen naar Porta Westfalica. Een veldje ten Noorden van Paderborn.

D-MDGG Flight Design CTsw met de mooie omgeving van Porta Westfalica
D-MDGG Flight Design CTsw met de mooie omgeving van Porta Westfalica

De omgeving hier was prachtig. Het veldje is omringd door een heuvellandschap. Vooral zwevers vinden hier met warm weer prima thermiek.
Onze aankondiging op de radio deed de man in de toren wakker schrikken, hij moest plots in het Engels wat terug zeggen… Nadat we keurig op het smalle baantje geland waren en de kist geparkeerd hadden hebben we ons eerst tegoed gedaan aan een broodje mit Käse. Kon de overdrijvende regenbui mooi even uitstorten, zodat we daarna het veld af konden struinen. Helaas waren de meeste hangaars potdicht… We moesten het doen met de kisten die buiten stonden.

Porta Westfalica Flughafen met goede faciliteiten
Porta Westfalica Flughafen met goede faciliteiten

Gelukkig stonden er een paar leuke kisten tussen, zoals een Poolse Lancair Columbia 350 en een Duitse Sikorsky S-76 helikoper.

D-HNDL Sikorsky S-76B Spirit
D-HNDL Sikorsky S-76B Spirit

Vanaf Porta Westfalcia  zijn we met forse tegenwind de terugreis van 136 NM naar Hilversum aangegaan. Na 1:50 uur vliegen en een paar klapjes van de turbulentie boven de bomen bij de landing op baan 23 van Hilversum, stonden we weer met de beentje op de grond. Een leuk dagje uit.
De foto’s gemaakt op Porta Westfalica zijn te zien onder de knop Pictures op AirOnline.nl, dan onder Germany, Porta Westfalica.

Geef een reactie