29/06/2013 Open Dag MAF op Teuge

N643PC Pilatus PC-12/45 speciaal voor de Open Dag van de MAF
N643PC Pilatus PC-12/45 speciaal voor de Open Dag van de MAF

Vandaag werd op Teuge de open dag gehouden van de MAF (Mission Aviation Fellowship). Daarvoor was een deel voor een hangaar ingericht als publieksterrein. Toegang was gratis. Vanaf het publieksterrein waren de ten toon gestelde vliegtuigen lastig te fotograferen. Eigenlijk heb ik alleen de PH-DTR, een Lancair 320, vanaf de publiekszijde kunnen fotograferen.

PH-DTR Lancair 320 goed te fotograferen vanaf het publieksterrein
PH-DTR Lancair 320 goed te fotograferen vanaf het publieksterrein

De blikvanger van de open dag was de N643PC. Deze Pilatus PC-12 was speciaal voor dit evenement naar Teuge gekomen.
Verder stonden de kisten die normaal in de hangaar stonden, die nu door het publiek was ingenomen, rond om het afgezette terreintje. Dit waren o.a. de Extra D-EXIR, de PH-DYL en PH-VWC.
Omdat ik natuurlijk graag met leuke plaatjes thuis wilde komen heb ik bij de havendienst even toestemming gevraagd om vanaf de air-side van het veld wat foto’s mocht maken. Geen probleem!

PH-SKG Cessna 152 II (voor Hilversumspotters een ouwe bekende...)
PH-SKG Cessna 152 II
(voor
Hilversumspotters een ouwe bekende…)

Vervolgens kon ik ook op andere plaatsten op het veld kijken of er nog iets interessants te spotten viel. Dat leverde de SP-FVB op, een bouwpakket Antonov An-2 en een Maltese Piper Navajo, die netjes buiten stond, klaar om door mij gefotografeerd te worden.

9H-FMG Piper PA-31-350 Chieftain
9H-FMG Piper PA-31-350 Chieftain

De Antonov was aanwezig, zoals gezegd, in de vorm van een bouwpakket. De romp was eerder deze week per dieplader vanuit Twente gearriveerd. De vleugels (en dat zijn er nogal een paar bij een dubbeldekker…) lagen er naast. Zoals ik het kon bekijken miste ik het staartstuk, maar dat zal men zelf ook wel bemerken, alvorens deze kist weer op de startbaan staat. Daar moet nog wel wat voor gebeuren. Er zitten o.a. gaten in de vleugels. Het is de bedoeling dat deze Antonov als ziekenhuis-toestel in Kenia gaat vliegen. Het toestel is van Ace Aviation Academy/Clean Tech Aviation. Dit bedrijf bezit eveneens de Antonov N244MJ. Dit toestel vliegt op bio-brandstof. Het is de bedoeling dat de SP-FVB dit ook gaat doen.

SP-FVB Antonov AN2TP
SP-FVB Antonov AN2TP

Of dit alles door gaat is twijfelachtig lijkt me, omdat ook vandaag in het nieuws is dat op Teuge een Antonov 2 aan de ketting is gelegd door de politie vanwege faillissementsfraude van een holding. En voor zover ik begrijp zou de inbeslagname de N244MJ betreffen. Deze Antonov stond overigens binnen in de hangaar waar de SP-FVB naast staat.

SP-FVB Antonov AN2TP met een flink gat in de vleugel
SP-FVB Antonov AN2TP met een flink gat in de vleugel

De hele fotoseries is te zien op AirOnline.nl, onder de knop Pictures en vervolgens onder Teuge met de datum 29/06/2013

2 gedachten over “29/06/2013 Open Dag MAF op Teuge

  1. Hallo Aironline.nl
    Ik was benieuwd of the SP-FVB Antonov AN2TP
    voor een buitenstaander te fotograferen valt….of moet je even aankloppen
    bij de hangaar…?
    ps: ik wilde binnenkort een paar kiekjes maken)

    m.v.g.
    Michael Prophet

Geef een reactie