06/07/2013 Paramoteurs boven Almere Hout t.h.v. A27

PH-8Q1 Pap Team PAP ROS 125 GB
PH-8Q1 Pap Team PAP ROS 125 GB

Wie op een mooie rutsige avond over de A27 in de Flevopolder rijdt, ziet dikwijls één of meer paramoteurs in de lucht hangen. Deze vorm van luchtsport wordt ook wel snorvliegen genoemd. Vanaf een paar geschikte grasveldjes starten deze gemotoriseerde parapentes voor korte vluchtjes boven de polder.

PH-8K9 PapTeam PAP ROS 125 GB
PH-8K9 PapTeam PAP ROS 125 GB

Onderweg naar huis van een dagje spotten kon ik het niet laten om even de snelweg te verlaten en om nog een paar foto’s aan de collectie van die dag toe te voegen. Oneerbiedig noem ik dit wel eens gemotoriseerde zakdoeken en sommige spotters slaan dit gauw over en noteren deze regi’s niet in de boekjes.
In Nederland worden steeds meer van deze luchtvaartuigjes ingeschreven. Voor paramoteurs is speciaal een serie registraties gereserveerd. Men is begonnen bij PH-9Z9 en nu telt men af en is men bij PH-8.. aangekomen. Alleen kon ik niet op ieder paramoteur een registratie waarnemen. Kennelijk is dit niet een helder voorschrift.

Paramoteurs boven Almere Hout langs de A27
Paramoteurs boven Almere Hout langs de A27

De paramoteurs zijn bijzonder wendbaar. Met de tokkels in hun hand kunnen de piloten naar links of rechts sturen. Gas geven gebeurd met de gashandel die ook in een van de handgrepen verwerkt is.

Slalommen tussen de windmolens
Slalommen tussen de windmolens

De hele foto-serie die ik gemaakt het is te zien onder Almere op de pagina Pictures op AirOnline.nl

Geef een reactie