In the Picture: OE-AAA Piper Super Cruiser met verbogen prop op Hahnweide

OE-AAA Piper PA-12-150 Super Cruiser
OE-AAA Piper PA-12-150 Super Cruiser

In het weekend van 6 tot en met 8 september 2013 werd voor de 17e keer het tweejaarlijkse Old Timer Treffen gehouden op het vliegveld Hahnweide, ten oosten van Stuttgart in Duitsland.
Onder de aanwezige kisten was de OE-AAA. Deze eerste in de rij van het Oostenrijkse register is een Piper PA-12 Super Cruiser en hoort thuis in het Oostenrijkse Mautendorf. Een echte oude dame met als bouwjaar 1946.
Helaas liep de zaterdag niet helemaal zoals gewenst voor deze kist en zijn eigenaar. Aan het einde van de ochtend taxiede de OE-AAA uit om, samen met een aantal andere kisten, een paar historische zweefkisten de lucht in te slepen. Het veld van Hahnweide is niet overal even vlak. Bij het oprijden tegen een heuveltje gaf de piloot iets te veel gas. Hierdoor kreeg het staartvlak van dit lichte kistje lift en kwam van de grond. Gevolg was daardoor dat de neus, met name de prop de grond raakte. De kluiten gras vlogen in het rond, de motor sloeg af en de kist plofte terug op zijn staartwieltje met een verbogen propeller als resultaat.

OE-AAA Piper PA-12-150 Super Cruiser
OE-AAA Piper PA-12-150 Super Cruiser

Even geen luchtvaartactiviteiten voor de OE-AAA. In elk geval moet er een nieuwe propeller op. Hopelijk is de motor niet beschadigd, of nog erger het frame van de motorophanging krom. Laten we hopen dat deze Super Cruiser snel weer in de lucht is!

Geef een reactie