09/05/2013 El Kantanoui in Tunesië met een bonte verzameling vliegtuigen

(TS-AKI) Socata MS-892E Rallye 150GT c/n 12235
(TS-AKI) Socata MS-892E Rallye 150GT c/n 12235

In mei 2013 ben ik een paar weken in Tunesië geweest. Mijn hotel stond in El Kantaoui, een toeristische badplaats net ten noorden van Sousse.
Op de weg hier naar toe viel mijn oog vanuit de bus op een soort kermis die uitgestald was voor een bont winkelcentrum.
Een beetje beter kijken leverde de wetenschap op dat hier een aantal vliegtuigen tussen de stellages en voorwerpen stonden. Daarom de volgende dag meer eens een wandelingetje hier naar toe gemaakt met de camera in de hand.

Hawaï Shopping Center El Kantaoui
Hawaï Shopping Center El Kantaoui

Het bleek om het Hawaï Shopping Center te gaan. Een winkel met van alles wat een toerist nodig heeft (volgens de Tunesiërs dan…). Daarnaast is er een restaurantje ingericht met allerhande luchtvaart-items uitgestald van vliegtuigmotoren, stoelen enzovoort.
Buiten staan een aantal vliegtuigen in verschillende staat. Het betreft hier een Piper Cherokee, een Morane Rallye, een Piper Pawnee, een Alouette II en een, voor mij,  onbekend type ultralight.

(OO-GCA) Piper PA-28-140 Cherokee C c/n 28-26573
(OO-GCA) Piper PA-28-140 Cherokee C c/n 28-26573

Daarnaast staan er nog een aantal fantasie voertuigen, die ook op luchtvaartuigen lijken, maar het stiekem niet zijn. Zo is er een soort straaljager, een nep Space Shuttle en kruising tussen een VW kever en een helikopter en op het dak staat ook nog een fake helikopter.

Onbekende Piper PA-25-235 Pawnee
Onbekende Piper PA-25-235 Pawnee

Op geen van de kisten is een registratie te vinden. Alleen op de Piper Cherokee en de Rallye heb ik een typeplaatje met het constructienummer kunnen terugvinden. Van de overige toestellen is mij de herkomst onbekend. Ook op internet is hier maar weinig over te vinden. De Alouette II en de Tecnam ultralight kom ik al helemaal (nog) niet tegen op het Wereld Weide Web.

Onbekende ultralight
Tecnam ultralight

In het restaurant is ook van alles verzameld wat met luchtvaart te maken heeft. Zo staan er vliegtuigstoelen, modellen en een black-box/flight recorder. Daarnaast valt een motor in de zaak op. Deze lijkt me van een Beoing 737 of iet van die strekking. Wat er opmerkelijk bij is, is de platte onderkant. Het lijkt me dat het toestel waar deze motor aan vast zat een buikschuiver heeft gemaakt…

Motor (Boeing 737?) met platte onderkant in het restaurantje
Motor (Boeing 737?) met platte onderkant in het restaurantje

De hele serie foto’s die ik bij dit shopping center heb gemaakt is te vinden op AirOnline.nl, onder de knop Pictures en dan bij Tunesie, El Kantaoui.

Geef een reactie