BizpropsSportvliegtuigen

09/12/2013 Budel, winterdag, maandagmorgen; wat kun je dan verwachten…?

D-FKAE Socata TBM-700N
D-FKAE Socata TBM-700N

Winterdag, maandagmorgen. Dan mag je geen hoge verwachtingen hebben van wat je als spotter zal zien op een klein General Aviation-veld.
Voor mijn werk moest ik in het zuiden van het land zijn en dus lag Budel weer een keer op de route.
Halverwege de ochtend kon ik nog net de startende, Ajax-rode, Beech C90GTi zien met rugnummer 14, de PH-JAX. De foto is niet superscherp maar het plaatje kan er mee door….

PH-JAX Beech C90GTi King Air
PH-JAX Beech C90GTi King Air

Verder stond er buiten een Socata TBM-700N, D-FKAE. Deze Duits geregistreerde kist was tot oktober van dit jaar nog ingeschreven in Nederland als PH-TJA. Een leuke kist, goed voor de dagprijs!
De laatste foto die ik kon maken was van de PH-MRT, een Socata TB-9 Tampico van de Da Vinci Flightschool. Deze Tampico vliegt nog maar sinds mei van dit jaar met Nederlandse registratie. Daarvoor was deze kist al als F-GHZS gestationeerd op Rotterdam. De foto hieronder van de F-GHZS is gemaakt op Texel in 2012.

PH-MRT Socata TB-9 Tampico
PH-MRT Socata TB-9 Tampico
F-GHZS Socata TB-9 Tampico (Texel, 28 juli 2012)
F-GHZS Socata TB-9 Tampico (Texel, 28 juli 2012)

Verder was het druk genoeg op Budel… Op het grasveld voor de parkeerplaats op het veld werd door onze strijdkrachten een klein kampement ingericht. Dit was compleet met bewapening, patrouillerende bewaking met honden en een zielig alleenstaande rood/witte-slagboom. Dus, als de Belgen deze maand binnenvallen, kunnen we in elk geval rustig slapen! 🙂

Geef een reactie