CommutersHelikopters

23/08/2008 Open-huis bij HeliSwiss en vliegclub op Bern-Belp

HB-ZFX Kamov Ka-32A12 HeliSwiss
HB-ZFX Kamov Ka-32A12 HeliSwiss

Zwitserland is een land waar je per definitie veel helikopters tegenkomt. Door het soms onherbergzame land is dit in veel gevallen een bruikbaar instrument of vervoermiddel. Eén van de grotere heli-bedrijven, gevestigd op Bern-Belp, hield een open-dag in augustus 2008. Het gaat hier om HeliSwiss.
Bij deze gelegenheid waren onder andere twee opvallende Kamov Ka-32 helikopters te zien. Deze Russische dubbele-slagroomkloppers zijn maar weinig in Europa te zien.
Ook de binnenkant was mooi te bekijken. Let bij de foto’s ook eens op of je de meest belangrijke standaard uitrusting van een Kamov kan ontdekken; een vliegenmepper. 😉
In een hangaar van HeliSwiss stond ook nog een mooi onderhouden Bell 47G helikopter. Een echte klassierker. Het toestel wag er onberispelijk uit.

HB-ZBF Westland-Agusta-Bell 47G-3B1
HB-ZBF Westland-Agusta-Bell 47G-3B1

Op dezelfde dag was ook de locale vliegclub te bezoeken. Een aantal locals, waar onder de FFA Bravo’s op dit veld, konden bezichtigd worden.
Tussen de bedrijven door werd er ook nog op het veld gevlogen. Zo kwam er een Sky Works Airlines Dornier 328 en Dash 8 binnen.

HB-JGA De Havilland Canada DHC-8-402Q Dash 8 Sky Works Airlines
HB-JGA De Havilland Canada DHC-8-402Q Dash 8 Sky Works Airlines

De foto’s van dit bezoek aan Bern-Belp zijn te vinden op AirOnline.nl, dan klikken op de knop Pictures en scrollen naar Switzerland en dan naar Bern-Belp.

Geef een reactie