Bizjets

Focus@ N275DJ Gulfstream G1159C uit 1991 te koop en even op Schiphol

N275DJ Gulfstream IV
N275DJ Gulfstream IV

Registratie: N275DJ
Type: Gulfstream Aerospace IV
Constructienummer: 1167
Eigenaar: Wells Fargo Bank Northwest NA Trustee (Salt Lake City)
Locatie: Schiphol, 31 januari 2014
Bijzonderheden: Op 31 januari 2014 trof ik op het platform van Schiphol-Oost de N275DJ. Deze Gulfstream IV uit 1991 blijkt te koop te staan. De eigenaar is volgens mij momenteel de Wells Fargo Bank Northwest NA Trustee.
Via het bedrijf IGT Aviation is een digitale brochure van dit toestel beschikbaar. Daaruit is aardig wat leuke informatie te halen. Zo is het interieur goed zichtbaar en ook de cockpit, die van diverse beeldschermen is voorzien.
Het toestel is dan wel in juni 1991 van de band gerold, maar is pas in februari 1992 in gebruik genomen. De tussenliggende tijd is waarschijnlijk gebruikt om het interieur af te bouwen, iets wat wel vaker bij bizjets gebeurd. Dit kan soms zelfs wel meer dan een jaar duren.
Het toestel is al aardig op weg naar de 10.000 vlieguren. Daarnaast is het in 2010 voorzien van een nieuw interieur met plaats voor 14 passagiers en in 2011 is er een nieuw tapijtje tegen aan gegooid.
Dat zal wel nog zijn geweest omdat er de nodige koffievlekken in de bekleding en het tapijt zullen hebben gezeten. 🙂 In de jaren ’90 is dit toestel namelijk eigendom geweest van Sara Lee. Deze Amerikaanse multinational was in die tijd eigenaar geworden van Douwe Egberts en men kwam in die tijd geregeld even op de koffie in Nederland. In die tijd had de kist de registratie N1SL, waarbij de SL in de registratie natuurlijk stond voor Sara Lee.

N1SL Gulfstram IV Sara Lee (Schiphol, 1994)
N1SL Gulfstram IV Sara Lee (Schiphol, 1994)

De buitenkant van de kist is al in 2005 door Gulfstream onder handen genomen. Toen heeft het de kleur Matterhorn White gekregen, met strepen in de combinatie Rochelle Red, Gamma Gray en Medium Gray. Al met al mooie omschrijvingen, maar ik vind het niet bijster spectaculair. Als je dan toch een Gulfstream mag overspuiten, maak er dan iets bijzonders van! 😉
Aan de binnenkant van deze privéjet komen de passagiers niks te kort. Er zijn twee 17 inch beeldschremen, één 19 inch scherm, 5 individuele 9 inch monitoren, 14 USB aansluitingen, 10 iPads voor indiviueel gebruik en 14 draadloze koptelefoons. Verder natuurlijk een DVD/Blu ray movie-systeem en drie satelliettelefoons.
Interesse in deze kist? Bekijk dan gerust nog even de brochure, deze is HIER te downloaden

Geef een reactie