HomebuiltSportvliegtuigen

14/02/2014 Lelystad Airport zonder aangekondigde ATR 72’s

PH-OMI Rand-Robinson KR-2
PH-OMI Rand-Robinson KR-2S

Via Internet werd aangekondigd dat de ATR 72 van Air Serbia, die op 2 februari was binnen gekomen, zou vertrekken en worden afgelost door een ander exemplaar. De hangaar van het vliegtuigspuitbedrijf QAPS bleef echter dicht en de aangekondigde YU-ALN verscheen niet op final van de landingsbaan. Wel kon ik waarnemen dat het redelijk koud was en dat door de hoge bewolking die langzamerhand de dag was opgebouwd het allemaal een grijze aanblik gaf.
Er werd nog wel redelijk gevlogen, vooral met leskisten. Zowaar ook nog twee bezoekers, de PH-OMI, een leuke Rand-Robinson KR-2S en een Duitse Piper Archer II die ook nog een lokale vlucht maakte.

D-ENSY Piper PA-28-181 Cherokee Archer II
D-ENSY Piper PA-28-181 Cherokee Archer II

Verder hieronder nog een plaatje van de PH-DRT, ook een Piper Archer II, die sinds oktober 2012 deel uitmaakt van de vloot van Vliegclub Flevo. De kist is in het najaar van 2012 voorzien van een nieuw jasje. De oude verschijning is daar onder te zien. Die foto is in de zomer van 2012 gemaakt op het Belgische Zoersel.

PH-DRT Piper PA-28-181 Archer II
PH-DRT Piper PA-28-181 Archer II
PH-DRT Piper PA-28-181 Archer II
PH-DRT Piper PA-28-181 Archer II (Zoersel, B)

Geef een reactie