HomebuiltMilitairSportvliegtuigen

05/03/2014 Lelystad in een voorjaarszonnetje

G-OLFY Breezer Aircraft Breezer B600 op aflevering naar de UK
G-OLFY Breezer Aircraft Breezer B600 op aflevering naar de UK

De dag begon mistig in de polder. Het duurde tot rond het middaguur voordat de voorjaarszon op Lelystad begon te schijnen. Maar daarna werd het dan ook plaatjes weer!

U-05 + U-06 Fokker 50 KLu samen op het platform
U-05 + U-06 Fokker 50 KLu samen op het platform

Daar moest ik natuurlijk even van profiteren. Al op de webcam was te zien dat één van de stored staande Fokker 50 zich op het platform bevond. Bij aankomst bleek ook de tweede hier te staan. Dit gaf de gelegenheid om beide kisten mooi te fotograferen. In meer dan een jaar tijd dat de kisten hier nu op dit veld staan had ik ze zog niet eerder gebroederlijk (of gezusterlijk ? 😉 ) bij elkaar gezien en dan ook nog met mooi weer!

U-05 + U-06 Fokker 50 KLu samen op het platform
U-05 + U-06 Fokker 50 KLu samen op het platform

Terwijl ik deze Fokkers aan het fotograferen was plofte er een Engels kistje op de baan. Het bleek de G-OLFY te zijn die vers opgehaald was bij de Duitse fabriek van Breezer Aircraft. Deze fabriek staat in Bredstedt, vlak bij de Deense grens. Het toestel was op aflevering naar Engeland.

PH-UGO Aero Designs/Skystar Pulsar III
PH-UGO Aero Designs/Skystar Pulsar III

Vliegveld Lelystad blijft je toch altijd weer verbazen, tenminste mij wel, zo had ik vandaag voor het eerst de PH-UGO voor de lens. Toch is deze Pulsar III al sinds 2006 ingeschreven. Eentje die echt nieuw is en nog maar een maandje in Nederland is ingeschreven is de Cirrus PH-TXW. Deze stond voor een van de vele hangaars buiten geparkeerd.

PH-TXW Cirrus SR22 GTS
PH-TXW Cirrus SR22 GTS

Al met al was het ritje voor mij weer de moeite waard!
De foto’s van deze dag zijn in groot formaat te zien op AirOnline.nl via de knop Pictures. Dan kiezen voor Lelystad met de datum 5 maart 2014.

Geef een reactie