BizpropsHelikoptersSportvliegtuigen

27/03/2014 Budel met een mooie Bolkow Bo105 helikopter D-HBWH

D-HBWH MBB Bo-105 CBS-5 Air Lloyd
D-HBWH MBB Bo-105 CBS-5 van Air Lloyd

Op Budel was de D-HBWH te zien. Dit is een Bolkow Bo-105 helikopter. Dit model kom je in Nederland niet vaak meer tegen sinds de politie dit type heli heeft uitgefaseerd. De D-HBWH vliegt voor het Duitse Air Lloyd en kent een voorgeschiedenis bij de Polizei. Van 1997, toen het toestel de fabriek uit rolde, tot 2004 heeft het voor de Duitse politie gevlogen. Air Lloyd heeft onder andere een vestiging op Bonn-Hangelar.

PH-FIF Cessna T182T Skylane ingebouwd tussen de materialen
PH-FIF Cessna T182T Skylane ingebouwd tussen de materialen

Omdat er een paar hangaars op Budel open stonden heb ik hier ook een vluchtige blik in geworpen. Dat leverde voor mij nog een paar nieuwe kisten op, zoals de PH-FIF. Deze Cessna 182 stond strak ingesloten tussen opslag van diverse metalen materialen. Optimale benutting van de ruimte zullen we maar zeggen 😉 .

PH-XII Pilatus PC-12/45 in de voorjaarszon
PH-XII Pilatus PC-12/45 in de voorjaarszon

Buiten, op het platform voor het havendienstgebouw, stond nog de PH-XII te luchten, een Pilatus PC-12. Budel is het onbetwiste veld voor turboprops in Nederland. Hier staan diverse Pilatus PC-12’s en Socata TBM700/850’s gebaseerd.
De foto’s zijn in groot formaat te zien door op AirOnline.nl op de knop Pictureres te klikken en dan te kiezen voor Budel, met de datum van 27 maart 2014.

Geef een reactie