HelikoptersSportvliegtuigen

21/04/2014 Rustige tweede paasdag op vliegveld Hilversum

PH-HGL Sequoia F.8L Falco V
PH-HGL Sequoia F.8L Falco V

Op tweede paasdag stond er een vluchtje gepland vanaf vliegveld Hilversum naar Dinslaken en Stadtlohn in Duitsland. Rond het middaguur verzamelden daarom Luc, Hans en ik ons om te vertrekken.
Het weer liet ons echter in de steek. Vanuit Duistland dreef neerslag ons land binnen en het zou hoe dan ook onze route kruisen. Aangezien het overwegend grijs weer was en er daardoor ook op onze bestemmingen waarschijnlijk weinig gevlogen zou worden besloten we op de vlucht te cancelen. Volgende keer beter.

G-BNVE Piper PA-28-181 Archer II
G-BNVE Piper PA-28-181 Archer II

Dan als alternatief de appeltaart op vliegveld Hilversum maar even getest. Daarnaast vertrokken er nog vier Engelse bezoekers van het veld. Voor het paasweekend waren zij al op Hilversum gearriveerd. Na bijgetankt te hebben werden uit voorzorg de zwemvesten omgedaan en werd er koers gezet richting de UK.

G-AVBG Piper PA-28-180 Cherokee C
G-AVBG Piper PA-28-180 Cherokee C

Zo vertrok achtereenvolgens de G-BNVE, G-AVBG, G-ATAS en de G-MCPR.

G-MCPR Piper PA-32-301T Turbo Saratoga
G-MCPR Piper PA-32-301T Turbo Saratoga

Verder was er nog wat lokaal verkeer in de vorm van de motorzwevers van Dwarf en de PH-HGL, een Falco die op dit veld thuis hoort. Ook vloog de PH-DIB. Deze Hughes 296C is tegenwoordig op Hilversum gebaseerd als opvolger van de verongelukte PH-OKE.

PH-DIB Schweizer 269C
PH-DIB Schweizer 269C

De foto’s van deze dag zijn te vinden op AirOnline.nl onder de knop Pictures, dan kiezen voor Hilversum met de datum van 21 april 2014.

Geef een reactie