CommutersHelikoptersSportvliegtuigenTwins

26/04/2014 bezoekje aan flughafen Mönchengladbach

D-BRAS ATR 42-300 (ex SP-KTR)
D-BRAS ATR 42-300 (ex SP-KTR)

Op Mönchengladbach staan nog steeds een aantal ATR’s in opslag bij Rheinland Air Service (RAS). Vorig jaar november was ik hier voor het laatst en van de kisten die toen aanwezig waren stonden er nu nog steeds een aantal. Wel waren een paar kisten in een slechtere staat dan in november. Zeg maar gerust in een staat van ontbinding.
In november was de D-BRAS nog maar net vliegend hier aangekomen, nu is deze ATR 42 zodanig ontdaan van onderdelen dat het niet meer zal vliegen.

D-ARAS ATR 72-212 (ex F-WWEH N429AT )
D-ARAS ATR 72-212 (ex F-WWEH N429AT )

Ook de ex Air France ATR stond er nog, alleen waren nu nog meer titels afgeplakt dan vorig najaar. Van de D-ARAS / N429AT ontbreekt inmiddels ook een vrij essentieel onderdeel, namelijk de cockpit! Deze hele sectie is er keurig recht afgesneden. Wellicht dat de neus in zijn geheel ergens bewaard is om bijvoorbeeld dienst te gaan doen als flight-simulator. De laatste drie letters van de registratie D-ARAS zijn nog net op de staart van deze romp zichtbaar.
Vergelijk voor de aardigheid de foto’s van november en nu maar eens en zie wat er aan sommige kisten veranderd is.

D-HOLM Schweizer 296C
D-HOLM Schweizer 296C

Op het platform stond de Junkers Ju-52 HB-HOT met Rimowa opschriften. Tussen de vliegbewegingen viel onder andere de HA-HUC op, een Yak 52, die helaas niet te fotograferen was door mij.

D-EFXZ Aquila A-210 AT01
D-EFXZ Aquila A-210 AT01

Op de zaterdagmiddag werd er niet erg druk gevlogen. Een paar lokale lesvluchten met Aquila’s daar gelaten. Inmiddels begint dit een aardig populair toestel op de Europese velden te worden.

D-ILLI Beechcraft B60 Duke
D-ILLI Beechcraft B60 Duke

Op het platform voor de hangaars staat momenteel de D-ILLI, een mooie Beech Duke. Dit type zie je niet vaak. De D-ILLI was op alle naden, kieren en inlaten afgeplakt met blauw plastic. Het ziet er daardoor niet uit dat deze kist nog regelmatig vliegt. Deze kist uit 1980 staat voor € 169.000,- te koop en heeft nog maar 1.550 vlieguren op de teller.

9A-DUB Piper PA-34-220T Seneca V
9A-DUB Piper PA-34-220T Seneca V

Onder de bezoekende kisten was een Piper Seneca uit Kroatië. Deze kist vertrok richting Maribor in Slovenië. Leuke vangst!
De foto’s van dit bezoek (en dat van november 2013) zijn te vinden op AirOnline.nl onder de knop Pictures en dan bij de link van Mönchegladbach.

4 gedachten over “26/04/2014 bezoekje aan flughafen Mönchengladbach

 1. Hallo Berend Jan,

  Afgelopen zaterdag ben ik ook met mijn zoontje naar Mönchegladbach geweest. Daar zag ik continue iemand met een trapje over de hekken fotograferen terwijl ik met mijn verrekijker zoveel mogelijk kisten probeerde te lezen. Ik heb je site vaker bezocht en nu heb ik je ook in actie gezien, grappig. Leuk verhaaltje over Mönchegladbach !

  Mvg, Stefan Jongen

  1. Hallo Stefan,

   Dank voor je leuke reactie! Ik heb je dan denk ik ook gezien, in een rode Citroën! En tja, een trappetje behoort tot de standaard uitrusting in mijn auto. Altijd handig! 😉
   Groet,
   Berend Jan Floor

  1. Hallo Jack,
   Dank voor je reactie! Het is inderdaad een bonte verzameling en het aftakelen van sommige kisten gaat erg langzaam. Men wacht kennelijk met slopen tot men weer iets nodig heeft.
   Groet,
   Berend Jan Floor

Geef een reactie