BizpropsHelikoptersHomebuiltSportvliegtuigen

03/05/2014 Lelystad met een paar leuke turbo-props

G-WNCH Beech B200 Super King Air
G-WNCH Beech B200 Super King Air

Al op 2 mei was de M-TSRI, een Beech C90GTi, binnen gekomen. Op zaterdag was het een stukje vriendelijker weer, waardoor het plaatje van dit toestel op het platform veel beter werd dan de dag hiervoor.

M-TSRI Beech C90GTi King Air
M-TSRI Beech C90GTi King Air

Halverwege de ochtend vertrok deze kist weer om aan het begin van de middag afgelost te worden door de G-WNCH, een zilverkleurige Beech B200 King Air. Twee mooi bizprops die getuigen van het feit dat Lelystad steeds vaker gebruikt wordt voor internationale vluchten met privé-vliegtuigen voor zakelijk gebruik.

N3935Y Piper PA-46-350P Malibu Mirage
N3935Y Piper PA-46-350P Malibu Mirage

Vanuit Amerika was afgelopen maand de N3935Y de grote plas over gestoken. Deze Piper Mailbu Mirage is naar mijn idee nog maar een paar maandjes oud en was wellicht op aflevering naar een klant. Na een lokale vlucht vertrok deze Piper op weg naar Krakau.
Van de overige buitenlandse bezoekers stonden er twee op het platform die al een dag eerder waren aangekomen, de G-AZZR en de SE-IDG. In de middag voegde de LN-FTH, een Noorse Cessna 172S zich hier nog bij.

LN-FTH Cessna 172S Skyhawk SP
LN-FTH Cessna 172S Skyhawk SP

Het was prachtig VFR-vliegweer en dat resulteerde weer in veel lokle kisten die er uit gingen voor een vluchtje. Texel blijft daarbij toch wel een favoriete bestemming. Het appelgebak is daar dan ook niet te versmaden… 😉

N123RK Beech F33A Bonanza
N123RK Beech F33A Bonanza
PH-XGN Vans RV-6
PH-XGN Vans RV-6

Ook de luchtwaardige slagroomkloppers, ik bedoel natuurlijk de heli’s, waren goed vertegenwoordigd. Op bezoek was de PH-HED, een Colibri die ik nog niet eerder had gezien.

PH-HED Eurocopter EC120B Colibri
PH-HED Eurocopter EC120B Colibri

Andere aandachttrekker onder de helikopters was de PH-HCA. Deze Robinson is voorzien van een gekleurde folie. Zo is de heli aan de ene kant blauw en aan de andere kant zilverkleurig. Kennelijk is de folie op staartboom niet zo’n succes! Deze is er namelijk alweer af. Hierdoor is de oorspronkelijke kleur van de PH-HCA zichtbaar, namelijk paars.

PH-HCA Robinson R44 Raven II
PH-HCA Robinson R44 Raven II

Bij Air Waterland stond een van de onlangs gearriveerde ex-Spaanse Cessna 150’s buiten. Deze kist is inmiddels omgeregistreed van EC-CDP naar G-ICDP. Ook de vorige week gearriveerde Aquila G-NACE stond buiten. Daar later op deze site meer over. Beide kisten van Air Waterland konden dank zij de altijd vriendelijke medewerking van dit bedrijf even vanaf de airside gefotografeerd worden.

G-ICDP Reims/Cessna F150L
G-ICDP Reims/Cessna F150L

Op 3 mei zijn al een aantal foto’s van deze dag op Facebook verschenen en wel in de groep van Lelystad Airport. Een stukje “live-spotting” zullen we maar zeggen! 🙂
Alle foto’s van deze dag zijn te zien in een groter formaat op AirOnline.nl. Klik dan op de knop Pictures en scrol naar Lelystad. Daar is te kiezen voor de fotoserie van 3 mei 2014.

Geef een reactie