HomebuiltOld TimersSportvliegtuigen

17/05/2014 Breda Airport met veel historische kisten in de lucht

OO-LEO Tipsy T.66 Nipper Mk.II
OO-LEO Tipsy T.66 Nipper Mk.II

Op Breda International Airport is het vliegend museum Seppe gehuisvest. Benieuwd overigens of dit museum de naam nog gaat aanpassen nu het vliegveld officieel niet meer Seppe maar Breda International Airport heet. šŸ˜‰

PH-YAK Yakovlev Yak-52
PH-YAK Yakovlev Yak-52

Maar dat terzijde. Zaterdag 17 mei maakte dit museum waar hetgeen het voor staat, het vliegend houden van historische vliegtuigen. Zo zag ik in korte tijd de volgende kisten van het museum in hun element; Yak52, Piper Cub, De Havilland Tiger Moth (2 ex), Boeing Stearman, Saab Safir en een Tipsy Nipper. Niet slecht toch!?!

G-ADGV De Havilland DH-82A Tiger Moth II
G-ADGV De Havilland DH-82A Tiger Moth II
PH-RLD Saab 91D Safir
PH-RLD Saab 91D Safir

Hiernaast werd er ook met “gewone” kisten gevlogen. Al vraag ik me af of je de PH-LIS gewoon mag noemen. Deze Lancair Legacy vliegt als een scheermes. Na klein onderhoud maakte het toestel een korte proefvlucht en vertrok vervolgens naar de thuisbasis Budel. Een lust voor het oog!

PH-LIS Lancair Legacy
PH-LIS Lancair Legacy

Meer foto’s staan op de fotopagina van AirOnline.nl. Klik daarvoor via AirOnline.nl op de knop Pictures en kijk bij Breda bij de datum 17 mei 2014.

N5551Q Socata TB-20 Trinidad GT
N5551Q Socata TB-20 Trinidad GT

2 gedachten over “17/05/2014 Breda Airport met veel historische kisten in de lucht

 1. Hallo Berend,

  Kwam toevallig op je site en zag tot mijn verassing wat mooie plaatjes van mijn nipper oo-leo. Je maakt mooie opnamen en je hebt een leuke website.

  Wilde ik je even laten weten.

  Keep shooting!!

  Greetz Coen

  1. Hallo Coen,

   Dank voor je leuke bericht. Het is altijd goed om te lezen als anderen ook plezier beleven aan mijn site. Daar doe ik het toch ook een beetje voor.
   En voor wat betreft “keep shooting”, zolang ik leuke kistjes als jouw Tipsy Nipper voor de lens krijg is dat geen probleem!

   Groeten,
   Berend Jan Floor

Geef een reactie