22/07/2014 Een mooie, warme avond op Schiphol langs de Polderbaan

G-LCYE Embraer ERJ-170-100ST British Airways
G-LCYE Embraer ERJ-170-100ST British Airways

Met de mooie zomeravonden van de laatste paar dagen is het goed toeven langs de Polderbaan op Schiphol. ‘s Avonds staat de zon mooi laag in het westen en worden de aankomende, of in dit geval de vertrekkende, kisten mooi uitgelicht. Een paar uurtjes hier staan is voor mij dan ook geen straf!

OO-VLR Fokker 50 CityJet, gelukkig is dit type weer actief op Schiphol
OO-VLR Fokker 50 CityJet, gelukkig is dit type weer actief op Schiphol
CN-NMF Airbus A320-214 Airarabia
CN-NMF Airbus A320-214 Airarabia
UR-PSB Boeing 737-8HX Corendon, gehuurd van Air Ukraïne
UR-PSB Boeing 737-8HX Corendon, gehuurd van Air Ukraïne

Ik heb aardig wat toestellen voorbij zien komen, natuurlijk veel blauw (KLM), maar ook enkele leuke vakantie-charters. Het is nu topdrukte voor deze maatschappijen en een aantal van hen hebben capaciteit elders ingehuurd.

CS-TRN Boeing 767-33AER Euro Atlantic
CS-TRN Boeing 767-33AER Euro Atlantic
OH-BLN Boeing 717-2K9 Blue1
OH-BLN Boeing 717-2K9 Blue1

Zelfs de brandweer was toe aan een verzetje. Met drie crashtenders achter elkaar werd een rondje om de Polderbaan heen gereden. Ter hoogte van de spottersplaats werd uiteraard de claxon nog even op de werking ervan getest.

Schiphol Crashtender 32
Schiphol Crashtender 32

In dit artikeltje zijn alvast een paar highlights opgenomen. Deze plaatjes en meer zijn in groter formaat te vinden op AirOnline.nl. Klik daarvoor op de knop Pictures en scrol naar Schiphol met de datum 22 juli 2014.

EC-IMX Embraer EMB-120 Brasilia Swiftair
EC-IMX Embraer EMB-120 Brasilia Swiftair

Geef een reactie