30/07/2014 Fotoserie van Lelystad Airport

N263CP Eurocopter EC120 B Colibri
N263CP Eurocopter EC120 B Colibri

Op de laatste woensdag van deze zomermaand viel er toch nog weer watt e fotograferen op Lelystad Airport. Het veld heeft bijna iedere dag wel iets in petto.
Vandaag stond er voor de ANWB hangaar een mooie Amerikaans geregistreerde Colibri, de N263CP. Deze rode heli met goudkleurige striping hoort in België thuis. Halverwege de middag vertrok dit toestel weer.

PH-HCC Guimbal Cabri G2
PH-HCC Guimbal Cabri G2

Alweer bijna een jaar ingeschreven is de PH-BIR. Ik had deze Glasair Sportsman echter nog niet eerder gezien. Heel vroeger (ja ik word oud…) was de PH-BIR een Cessna 172. Deze registratie is nu dus weer opnieuw uitgegeven. Dit toestel hoort thuis in Rome in Italië, dat verklaart meteen ook waarom ik dit toestel nog niet eerder was tegengekomen.

PH-BIR Glasair Sportsman GS-2
PH-BIR Glasair Sportsman GS-2

Een andere bezoekende Glasair Sprotsman kwam van minder ver. De PH-SHC is op Drachten gestationeerd. Mooi vergelijk van beide toestellen, het type is gelijk, maar de één heeft een neuwswiel en de andere een staartwiel.

PH-SHC Glasair Sportsman 2+2
PH-SHC Glasair Sportsman 2+2

Op het platform was verder nog een Duitse Cessna 172 te vinden, de D-EOCC. Deze kist was de dag ervoor al aangekomen.

D-EOCC Cessna 172N Skyhawk II
D-EOCC Cessna 172N Skyhawk II

Bij Martinair kwam de PH-RPI naar buiten. Deze ex-politie Cessna 182 is kennelijk inmiddels verkocht en is nog in zijn oude kleuren (zonder opschriften) in Nederland te vinden. Moet kunnen! De PH-RPB, een oude Reims/Cessna F172H vliegt ook al jaren rond nadat hij zijn politie-uniform in de wilgen heeft gehangen.

PH-RPI Cessna 182R Skylane II
PH-RPI Cessna 182R Skylane II

Alle foto’s van 30 juli zijn in groter formaat te zien  op AirOnline.nl. Klik daarvoor op de knop Pictures en scrol naar Lelystad met de datum van 30 juli 2014.

Geef een reactie