07/09/2014 Overig verkeer naast het DONAC op Lelystad Airport

N104AJ Beech C90A King Air VFR naar Texel
N104AJ Beech C90A King Air VFR naar Texel

Naast het Dutch Open National Aerobatic Championship waren er op Lelystad nog een aantal andere vliegbewegingen waar te nemen. De Catalina keerde terug van een nachtje dobberen in het IJsselmeer bij Hoorn. Op het platform leverde dat nog een flinke plas IJsselmeer-water op. Ook een andere amphibische local vertrok voor een vluchtje, de PH-DUK Cessna 185 Skywagon.
Op Texel werd dit weekend een fly-in gehouden. De zaterdag was daarvoor ronduit slecht te noemen qua weer. Gelukkig was deze zondag beter, zodat nog een aantal toestellen van Lelystad de sprong naar Texel waagden. De meest opmerkelijke daarbij was wel de N104AJ. Deze Beecht C90A King Air ging VFR met 8 passagiers naar het Waddeneiland toe. Moet volgens mij altijd een uitdaging zijn om met zo’n toestel een landing te maken op een grasbaan!

PH-YMC Cirrus SR20-G2
PH-YMC Cirrus SR20-G2

Als brezoekende kist kwam de Cirrus PH-YMC langs. Na een paar touch & go’s werd een full stop gemaakt.
Fokker Four was vandaag even Fokker Three en ging met 3 Fokker S-11-jes een lokaal vluchtje maken.

PH-HOL / E-27 Fokker S-11.1 Instructor
PH-HOL / E-27 Fokker S-11.1 Instructor

Vanuit België kwam de heli PH-ECE binnen. Op de foto is te zien dat bij toenemend verkeer op Lelystad Airport een vogelwacht geen overbodige luxe is…

PH-ECE Eurocopter EC120B Colibri
PH-ECE Eurocopter EC120B Colibri

Al deze foto’s, plus die van het Dutch Open Nationa Aerobatic Championship, zijn te vinden op AirOnline.nl in groter fotmaat. Klik daarvoor op de knop Pictures aan de linkerkant en scrol naar lelystad met de datum van 7 september 2014.

Geef een reactie