08/03/2015 Op Lelystad Airport vliegt men het voorjaar tegemoet

G-NOSE Cessna 402B Utililiner komt binnen na een survey flight
G-NOSE Cessna 402B Utililiner komt binnen na een survey flight

Al dagen van te voren werd het weekend van 7 en 8 maart aangekondigd als het eerste voorjaarsweekend. En… de meteorologen hadden gelijk. Nadat ik zaterdag 7 maart al enige leuke foto’s op Lelystad Airport heb kunnen maken, was het op zondag 8 maart ook “kastelen-weer”. Dat leverde veel activiteiten op en veel leuke plaatjes.

PH-USL Diamond DA-40 Diamond Star
PH-USL Diamond DA-40 Diamond Star

Het aantal bezoekers viel mij wel wat tegen, maar de lokale kisten vlogen in ruime mate. Als grootse van het stel was de G-NOSE te zien. Deze Cessna 402B staat kennelijk momenteel (tijdelijk) op Lelystad gebaseerd en voerde een paar lokale survey-flights uit. Op Lelystad wordt dan snel tussendoor getankt en geplast om vervolgens weer snel “te hangen”.

G-IKON Vans RV-4
G-IKON Vans RV-4

De Vans RV-4 G-IKON vertrok na een verblijf van 4 dagen op het platform. De inzittenden hadden zwemvesten om, dus de reis ging waarschijnlijk richting de UK. Met het mooie zonnetje was de kist tijdens het uit-taxiën een feestje om vast te leggen.

G-IKON Vans RV-4 in een "polder-setting"
G-IKON Vans RV-4 in een “polder-setting”

De Vans zelfbouwtoestellen waren overigens populair vandaag. Deze kistjes zijn ontworpen door de Amerikaan met een Nederlands klinkende naam Richard van Grunsven. Naast de Engelse RV-4 was er nog een RV-6, een RV-7A en een RV-12 te zien. Deze kisten zijn overigens lokaal gebaseerde toestellen.

PH-XGN Vans RV-6
PH-XGN Vans RV-6
PH-PWP Vans RV-7A
PH-PWP Vans RV-7A
PH-BZT Vans RV-12
PH-BZT Vans RV-12

Bij de movements had ik al regelmatig een Italiaanse Mooney gezien. Ik had de kist echter nog niet voor de lens gehad. Gelukkig keek ik even bij de hangaar van Dynamic Aviation en daar stond de I-MUGH strak tegen de hangaar buiten geparkeerd. Precies mooi in het zonnetje, smekend om op de foto gezet te worden. En zeg nou zelf, wie kan een smeekbede van een schone Italiaanse nou weerstaan… 😉

I-MUGH Mooney M.20J Model 205, Italiaanse "Bella Donna"
I-MUGH Mooney M.20J Model 205, Italiaanse “Bella Donna”

Een andere “dikke” Mooney die gelucht werd, was de N971JR. Deze kist staat gestald in de hangaar bij Wings Over Holland en had ik nog niet zo vaak voor de lens gehad.

N971JB Mooney M.20S Eagle
N971JB Mooney M.20S Eagle

Een nieuwe Duitse sportkist die op Lelystad thuis hoort is volgens mij de D-EHJJ, een Socata TB-10 Tobago. Lelystad is en blijft daarbij een veld met vele gebaseerde nationaliteiten. Een echt multi-culti-veld!

D-EHJJ Socata TB-10 Tobago
D-EHJJ Socata TB-10 Tobago

Altijd leuk voor een foto is een Yak-52. Deze klassiek-ogende warbird vertrok voor een zondagsvluchtje, na eerst bijgetankt te hebben.

PH-KWI Yakovlev Yak-52
PH-KWI Yakovlev Yak-52

Zoals gisteren al gemeld verliep de landing voor de PH-3D7 niet helemaal vlekkeloos. Deze ultralight kwam op de buit terecht op de grasbaan van Lelystad. De inzittenden konden gelukkig ongedeerd uitstappen.

PH-ELT Christen A-1 Husky
PH-ELT Christen A-1 Husky

De serie foto’s van deze dag zijn in groter formaat te zien op AirOnline.nl. Klik daarvoor op de knop Pictures aan de linkerkant. Scrol daarna naar Lelystad met de datum van 8 maart 2015.

D-KVOK Diamond HK-36TT Super Dimona
D-KVOK Diamond HK-36TT Super Dimona
PH-ALI Reims-Cessna F150M
PH-ALI Reims-Cessna F150M

2 gedachten over “08/03/2015 Op Lelystad Airport vliegt men het voorjaar tegemoet

  1. Hoi Berend Jan,

    Mooie voorjaarsplastjes hoor..!
    Ook hier mooi weer en wordt er weer een start gemaakt met vliegen.
    Buiten de REGA Augusta die stond afgelopen weekend 4X op ons ziekenhuis dak.
    Blijft toch altijd mooi om het landen en opstijgen van zo dichtbij te mogen mee maken.

    Groetjes,

    Jelmer

  2. Beste Berend Jan,

    Leuke foto’s.
    Zou ik de foto van mijzelf in de Pitts in hogere resolutie kunnen krijgen?
    Als er kosten aan verbonden zijn hoor ik dat graag,

    Mvg,

    Sjors van den Boom

Geef een reactie