17/04/2015 Helikopters op Lelystad Airport

Ph-HCA Robinson R44 Raven II
PH-HCA Robinson R44 Raven II

Een special met alleen helikopters deze keer. Lelystad Airport huisvest een aantal helikopterbedrijven en dat zorgt voor genoeg activiteiten met wentelwieken op dit veld.
Allereerst de PH-HCA. Deze helikopter van HeliCentre was voorzien van folie. Hierdoor was de kist aan de ene zijde metallic blauw en aan de ander kant zilver. Deze bestickering is nu weer verwijderd. De heli is nu weer paars, de kleur die onder de bestickering zat.

PH-HCA was blauw en zilver beplakt met folie
PH-HCA was blauw en zilver beplakt met folie

Naar verluid is de gedaantewisseling omdat het toestel naar China gaat verhuizen. Op Facebook was te lezen dat op 9 april een export-ARC-inspectie is uitgevoerd door Aircraft Maintenance Netherlands (AMN). Wellicht daarom één van de laatste keren dat deze heli te fotograferen was.
Bij Heli Holland kwam de PH-ECE terug. Deze kist vloog naar het zogenaamde “panel-4” voor de landing. Dit is kort bij de hangaar van Heli Holland, maar helaas ver weg van waar de fotograaf stond… 😉

PH-ECE Eurocopter EC120B Colibri
PH-ECE Eurocopter EC120B Colibri

Voor de hangaar van de ANWB stond traumaheli PH-ELP gereed voor een vlucht. Ik kon het toestel fotograferen toen het vertrok voor een lokale vlucht van 30 minuten.

PH-ELP Eurocopter EC135 T2
PH-ELP Eurocopter EC135 T2

Leuk voor de kleurenfoto is altijd de PH-RWX. Deze bonte Schweizer 300C is zeer regelmatig in het circuit van Lelystad te vinden. Het toestel is hier gebaseerd en eigendom van Rotor&Wings.

PH-RWX Schweizer 300C
PH-RWX Schweizer 300C

De laatste heli die ik voor de lens kreeg was de PH-PXE van de politie. Na een paar rondjes is deze helikopter weer vertrokken. Op zich zijn politieheli’s niet erg vaak op Lelystad te zien. Meestal opereren ze vanaf Schiphol.

PH-PXE Eurocopter EC135 P2+
PH-PXE Eurocopter EC135 P2+

Waren er dan helemaal geen “vast-vleugeligen” te zien? Jazeker wel. Maar die zijn deze keer eens niet uitgelicht. Als je deze toch wilt zien, kijk dan even op de fotopagina van AirOnline.nl. Daar staan alle foto’s van deze dag in groter formaat. Klik daarvoor op de knop Pictures aan de linkerkant en scrol naar Lelystad met de datum 17 april 2015.

Geef een reactie