12/06/2015 Lelystad Airport met een klassieke ultralight

PH-1M1? Skyin Sherpa II
PH-1M1? Skyin Sherpa II

Naast de nieuwe helicopter PH-FRL waren er deze middag nog een paar interessante kisten te spotten op Lelystad Airport.
Bij Aero Service stond een klassieke ultralight buiten. Oneerbiedig gezegd “type gemotoriseerde zakdoek” 😉 Het gaar volgens mij om een Skyin Sherpa II. Ik kon er op een afstandje geen registratie op vinden, maar het zou kunnen gaan om de PH-1M1. Deze was als laatste van J Bogaerds en daarmee is dan weer een verband gelegd met Aero Service. De PH-1M1 is echter sinds 2004 uitgeschreven. Als iemand dit kan bevestigen of een andere oplossing weet hoor ik het graag!

PH-1M1? Skyin Sherpa II
PH-1M1? Skyin Sherpa II

Op het platform was de OY-ILS de dag ervoor weer neergestreken. Deze Vulcanair met zijn glazen neus vertrok voor een vlucht.

OY-ILS Vulcanair P.68 Observer 2
OY-ILS Vulcanair P.68 Observer 2

Van Teuge kwam de PH-NCE binnen, vermoedelijk voor wat onderhoud. Na enige tijd was het kistje weer gereed om te vertrekken en de barre tocht over de Veluwe te aanvaarden naar het pittoreske Teuge.

PH-NCE Erco 415CD Ercoupe
PH-NCE Erco 415CD Ercoupe

Van Middenmeer kwam de OK-SUA 39 als bezoeker. Dit is een TL Ultralight TL-3000 Sirius met een Tsjechische ultralight registratie. De piloot en tevens enige inzittende maakte na het uitstappen gebruik van een rolstoel. Deze kist is daardoor vermoedelijk in de cockpit ook aangepast voor het vliegen met een lichamelijke beperking. Mooi en stoer tegelijk om te zien!

OK-SUA 39 TL Ultralight TL-3000 Sirius
OK-SUA 39 TL Ultralight TL-3000 Sirius

De foto’s van deze middag, inclusief die van de PH-FRL zijn in groter formaat te zien op AirOnline.nl. Klik daarvoor op de knop Pictures aan de linkerkant en scrol naar Lelystad met de datum 12 juni 2015.

Geef een reactie