06/06/2015 Bezoekje aan Leer-Papenburg

D-IDCA Beech 95-B55 Baron
D-IDCA Beech 95-B55 Baron

Na een kort vluchtje vanaf het Duitse Waddeneiland Juist zijn we met de PH-SKN geland op Leer-Papenburg. Dit veld ligt niet ver oostelijk van het Groningse veld Oostwold.

PH-SKN Cessna 172M Skyhawk
PH-SKN Cessna 172M Skyhawk

Net als op Juist werd ook dit veld uitgekamd door ons om te kijken welke kisten er stonden. Het was beduidend rustiger dan op Juist, maar gelukkig stonden er een paar hangaars open, zodat wat lokale kisten gezien konden worden.
Een vrij nieuwe local voor dit veld is de PH-PTS. Deze Cirrus SR20 is door de plaatselijke vliegclub over genomen van de Noord Nederlandse Aero Club. Het toestel staat op de nominatie om ook een Duitse registratie te krijgen. Nu was het toestel nog gewoon Nederlands geregistreerd.

PH-PTS Cirrus SR20
PH-PTS Cirrus SR20

Een beetje aan het eind van het veld stond een verlaten Cessna 150. De D-EBOX is een oude Cessna met nog een rechte staart. De pink panter op de romp doet het leuk. Het toestelletje zag er wel een beetje verwaarloosd uit, dus of het nog luchtwaardig is?

D-EBOX Cessna 150B
D-EBOX Cessna 150B
D-EBOX Cessna 150B
D-EBOX Cessna 150B

Tijdens een bezoekje aan het terras kwam hier de PH-NCE binnenrollen. De prachtig gerestaureerde Ercoupe kon met een mooi zonnetje gefotografeerd worden. Aan dit toestel is bij AirOnline.nl al eerder uitgebreid aandacht besteed.

PH-NCE Erco 415CD Ercoupe
PH-NCE Erco 415CD Ercoupe

De D-EIYJ is een Cessna die hier gebaseerd staat. Hij viel op door de reclame op het toestel voor een theemerk.

D-EIYJ Reims-Cessna F172N Skyhawk
D-EIYJ Reims-Cessna F172N Skyhawk

De foto’s van het bezoek aan Leer-Papenburg zijn in groot formaat te zien op AirOnline.nl. Klik daarvoor op de knop Pictures aan de linkerkant en scrol naar Leer-Papenburg.

Geef een reactie