26/09/2015 Lelystad Airport met 3 Nederlands geregistreerd Aero AT.3’s

PH-GEH Aero AT.3-R100
PH-GEH Aero AT.3-R100

Op Lelystad Airport kon ik vandaag de twee nieuwe Nederlandse Aero AT.3 kistjes van Zelfvliegen.nl buiten fotograferen. Naast de PH-ZVA vliegen nu ook de PH-GED en PH-GEH met een Nederlands kenmerk rond. Voorheen waren deze toestellen Pools geregistreerd. Alleen de SP-ACY van hetzelfde bedrijf is nu nog van een Pools kenteken voorzien. Alle vier de toestellen waren voor de lens te krijgen vandaag.

PH-GED Aero AT.3-R100
PH-GED Aero AT.3-R100
PH-ZVA Aero AT.3-R100
PH-ZVA Aero AT.3-R100
SP-ACY Aero AT.3-R100
SP-ACY Aero AT.3-R100 als enigste nog met Poolse registratie

De aanvliegroute van Schiphol lag dicht langs Lelystad vandaag. Daardoor kwamen diverse toestellen relatief laag overvliegen. Direct na elkaar kon ik de PH-BFV en PH-BFT fotograferen. Beide Jumbo’s van de KLM hebben al het nieuwe kleurenschema.

PH-BFV Boeing 747-406(M) KLM Royal Dutch Airlines overflying Lelystad
PH-BFV Boeing 747-406(M) KLM Royal Dutch Airlines overflying Lelystad
PH-BFT Boeing 747-406(M) KLM Royal Dutch Airlines overflying Lelystad
PH-BFT Boeing 747-406(M) KLM Royal Dutch Airlines overflying Lelystad

Terug naar de activiteiten op Lelystad Airport zelf. Vermoedelijk staat er binnenkort een bruiloft op het programma. De PH-ALW pikte een banner op aan de linkerzijde van de baan. Vervolgens klom de kist naar een hoogte boven 1.000ft boven het veld en maakte een paar rondjes. Benieuwd of Irene “JA!” heeft gezegd tegen Frank… 😉

PH-ALW Reims/Cessna F172M Skyhawk II start met de sleepkabel nog vast gemaakt onder de romp
PH-ALW Reims/Cessna F172M Skyhawk II start met de sleepkabel nog vast gemaakt onder de romp
PH-ALW Reims/Cessna F172M Skyhawk II pikt in één poging de banner op
PH-ALW Reims/Cessna F172M Skyhawk II pikt in één poging de banner op
PH-ALW Reims/Cessna F172M Skyhawk II
PH-ALW Reims/Cessna F172M Skyhawk II
PH-ALW Reims/Cessna F172M Skyhawk II
PH-ALW Reims/Cessna F172M Skyhawk II

Tot slot nog weer even aandacht voor het bedrijf Zelfvliegen.nl. Ook de drie in Nederland aanwezig zijnde Blackshape Primes waren in de najaarszon te zien. De PH-4M7 en de I-C173 kwamen binnen na een vlucht gedurende de tijd dat ik langs de baan stond.

PH-4M7 Blackshape Prime
PH-4M7 Blackshape Prime
I-C173 Blackshape Prime
I-C173 Blackshape Prime

Als afsluiting een buizerd. Deze prachtige roofvogel was de hele middag aan het rondcirkelen op zoek naar zijn lunch. Prachtig beest en hopelijk weet deze vogel uit de propeller van een metalen vogel te blijven…

Buizerd
Buizerd

De foto’s van deze middag zijn in groter formaat te zien op AirOnline.nl. Klik daarvoor op de knop Pictures en scrol naar Lelystad met de datum 26 september 2015.

Geef een reactie