23/01/2016 De Arabian Section van The Ninety-Nines

Pilots of the Ninety-Nines
Pilots of the Ninety-Nines

De Ninety-Nines is een non-profit organisatie van vrouwelijke piloten met als doel om de ontwikkeling van vrouwelijke piloten te bevorderen. De Ninety-Nines – International Organisation of Woman Pilots is opgericht in 1929 in de Verenigde Staten door 99 gebrevetteerde vrouwelijke piloten. Eén van de grondleggers en tevens de eerste president daarbij was de wereldberoemde pilote Amelia Earhart.


In januari 1935 werd Amelia Earhart de eerste persoon die solo de Grote Oceaan overvloog, maar ze werd vooral bekend doordat ze als eerste vrouw in 1932 als pilote de Atlantische Oceaan overstak. Die tocht legde ze eveneens solo af. In 1928 was ze die oceaan al als passagiere overgestoken. Ook daarmee was ze de eerste vrouw. Begin juli 1937 begon ze samen met navigator Fred Noonan aan wat de langste vlucht ter wereld moest worden. De eindbestemming van de 47.000 kilometer lange vlucht werd echter nooit bereikt. Haar vliegtuig is tot op de dag van vandaag spoorloos verdwenen. Wat er zich precies heeft afgespeeld is tot op heden onbekend. [Bron: Wikipedia]


Van de Ninety-Nines is een aparte Arabische sectie opgericht. Dit is buiten de VS de snelst groeiende van de 26 weredwijde secties van deze organisatie. Deze sectie verzorgt onder andere studiebeurzen voor vliegtrainingen en typeratings voor vrouwelijke piloten. Daarnaast neemt men deel aan seminars en workshops, allemaal met als doel om vrouwelijke piloten betere kansen te geven.
De uitdagingen voor vrouwelijke piloten in de Arabische regio kunnen vergeleken worden met die van de 99 pioniers die de organisatie indertijd hebben opgericht. Een organisatie als deze is daarom hier, in deze regio, juist op zijn plaats.
Van 21 tot en met 23 januari, tijdens de Bahrain International Air Show 2016, presenteerde de Arabian Section van de Ninety-Nines zich. Hiervoor was een stand ingericht in de grote hangaar op de Sakhir Airbase. In deze hangaar waren diverse stands op luchtvaartgebied aanwezig.
Op de foto zijn twee van de Arabische leden van de Ninety-Nines te zien. Zij vertegenwoordigde de Arabische Sectie tijdens de BIAS2016.
Links staat Waad Al-Doseri. Zij vliegt als First Officer op de Airbus A320 van Gulf Air en tevens is zij Vice Governor van de Arabian Section van de Ninety-Nines. Rechts is Mubarak Anwaar te zien. Zij vliegt als Second Officer bij Gulf Air op de Airbus A320.
Meer informatie over de Arabian Section van de Ninety-Nines kan gevonden worden op http://www.arabian99s.com.

Geef een reactie